El creuer més gran del món arribarà a Barcelona diumenge per a la seva inauguració

Navega procedent del Regne Unit amb més de 8.000 persones a bord per iniciar les seves rutes regulars des de la capital catalana

icoy34112790 el harmony of the seas  el nuevo barco m s grande 160601221247

icoy34112790 el harmony of the seas el nuevo barco m s grande 160601221247

3
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

El creuer dels rècords (més gran, de més tonatge, més capacitat de passatgers i varietat d'atraccions i gastronomia a bord) ja enfila rumb a Barcelona, on atracarà diumenge que ve al matí per iniciar les seves rutes regulars amb la capital catalana com a port base durant tot l'estiu. El 'Harmony of the Seas' farà un total de 22 sortides des del port barceloní, amb passatge majoritàriament internacional que arribarà de mig món per embarcar-se en la nova proposta de Royal Caribbean.

En teoria, el 'Harmony' forma part de la sèrie que integren dos germans més de talla, l''Oasis' i l''Allure of the Seas', que ja van tenir el seu rodatge a Barcelona els dos últims estius per constatar que el mercat mediterrani estava prou madur per estrenar, per primera vegada en la història, un vaixell d'aquestes característiques i dimensions en un port del sud d'Europa. No obstant, la naviliera li ha injectat amb prou feines uns centímetres més d'amplada, que suposen 1.700 tones més (en té 227.000) per etiquetar-lo amb rigor amb el reclam del "més gran del món". Amb 362 metres de llarg, a bord hi caben entre 5.479 i 6.780 passatgers (en funció de si l'ocupació d'alguns dels camarots és doble o triple) i uns 2.100 tripulants, actualment de 77 nacionalitats.

Farà 22 sortides des de Barcelona  durant tot l'estiu en rutes pel Mediterrani

Però més enllà de les megamesures, l'immens vaixell causa una enorme expectació entre els creueraddictes per la infinitat d'atraccions que el converteixen en una mena de ciutat temàtica. Com els seus germans, és el primer creuer travessat per un parc avinguda ple de vegetació i obert a l'aire lliure, i amb balcons que donen a aquestes ‘avingudes’ i no només al mar o bé interiors sense vistes, com és comú en el sector. Fins i tot les interiors compten aquí amb un balcó virtual per veure sobre la paret el que s'estaria veient en directe des de la borda.

EXPECTACIÓ

El 'Harmony, construït durant 32 mesos a França, està fent una ruta preinaugural des de Southampton (Regne Unit) per posicionar-se a Barcelona, ser inaugurat formalment diumenge (amb una jornada i mitja de navegació) i iniciar els seus itineraris d'estiu des de la ciutat, que en set dies el portaran per Palma de Mallorca, Marsella, La Spezia, Roma i Nàpols. A la tardor se n'anirà per iniciar rutes pel Carib.

La seva navegació d'aquests dies, amb més de 8.000 persones a bord, sobretot britànics, l'ha portat a passar aquest dimecres unes hores d'escala a Vigo, on ha provocat un autèntic enrenou. També ho farà divendres a Màlaga, on el rebran tant l'autoritat portuària com representants municipals i de Turisme. A Barcelona el Port li entregarà la placa de primera escala, però l'ajuntament no ha previst de moment cap participació. Mentre que la resta de ports de creuers nacionals intenten guanyar quota de mercat, el consistori barceloní qüestiona l'èxit numèric del sector a la ciutat i actualment estudia si n'ha de limitar el creixement per evitar una saturació o aplicar una nova taxa turística fins i tot encara que no pernoctin a la ciutat.   

El vaixell incorpora un tobogan de 40 metres de  recorregut i que recorre 10 cobertes, i robots que serveixen copes al bar

Notícies relacionades

Per anar encara una mica més lluny i temptar els que han provat altres vaixells XXL, el 'Harmony' estrena novetats com l'Ultimate Abyss, el tobogan més alt a bord, de més de 40 metres de recorregut i que transcorre per 10 de les 18 cobertes; l'Splashaway Bay, un parc aquàtic interactiu per a nens, així com un trio de tobogans d'aigua. També ofereix la Dreamworks Experience per a les vacances en família... així com els ja coneguts a la naviliera Aquatheater amb espectacle d'acrobàcies aquàtiques a cel obert, i un teatre més convencional on es podran veure muntatges de Broadway com 'Grease'.

La immensa oferta per perdre's (literalment) a bord inclou 20 restaurants (des de la cuina més creativa al 'fast food') i incorpora en aquesta sèrie els cambrers robots del Bionic Bar i les polseres intel·ligents per obrir els camarots i fer qualsevol reserva d'activitats a alta mar. 

Temes:

Creuers Turisme