L'OPOSICIÓ A BARCELONA EN COMÚ

El rum-rum de Trias

CiU penja un vídeo en què carrega amb acidesa contra el primer "any de mal govern" de Colau

Li retreu a l'alcaldessa arfers com els manters, el sexe al metro o el fitxatge de familiars

colau

colau

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CiU en té prou amb 55 segons per resumir el primer any d'Ada Colau al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona. Diagnòstic, com és natural: desastre absolut. A través d'un vídeo penjat a les xarxes socials, la federació nacionalista --sí, a la capital catalana Convergència i Unió segueixen junts-- carrega amb duresa i acidesa contra l'alcaldessa, a qui li recorda els episodis que, en opinió del partit de Xavier Trias, han marcat 12 mesos "de mal govern". Tot, amb la famosa cançó del rum-rum de fons que la líder de Barcelona en Comú va fer cèlebre durant la campanya electoral.

La cinta no permet pestanyejar. La frenètica successió d'imatges --en un estil potser més propi de la formació que és objecte de crítica-- dibuixa una ciutat sense control, des dels manters fins al sexe al metro, passant per la contractació de familiars per part de l'equip de Colau, els aldarulls de Gràcia o el conflicte laboral a TMB. També apareixen la festa que un grup de joves va fer en un vestíbul del metro. Curiós: el transport subterrani mereix tres mencions, entre les vagues, el cèlebre coit a l'andana de l'estació de Liceu i la 'rave' no autoritzada, el 16 de gener, a la línia 4.

 

ON FA MÉS MAL

CiU no s'oblida del pacte entre Barcelona en Comú i el PSC per formar un govern en minoria. "De qualificar-lo de màfia, a pactar amb ells", resumeix. Convergència recorda igualment la contractació de persones pròximes a alguns membres del govern. "De criticar la casta, a col·locar la parella", censura el vídeo, amb la imatge de fons de Colau fent un petó a la seva parella, Adrià Alemany, un altre dels artífexs tant de la PAH com de la coalició que acabaria guanyant les municipals de l'any passat. També rep Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde, pel fitxatge de la seva companya, que forma part del seu gabinet. 

Notícies relacionades

A l'alcaldessa se li recorda que l'ajuntament, l'abril passat, va concedir la gestió de l'atenció domiciliària a una empresa de Florentino Pérez, que va desbancar dues entitats socials en el concurs públic. "De perseguir els poderosos, a contractar-los", li retreuen. I sobre la seva aparició, el 2007, en un acte electoral d'Imma Mayol, disfressada de superheroi antiespeculació del totxo, li etziben: "De V de Vivenda, a V de Vanity Fair", adjuntant les fotos que l'alcaldessa es va fer al Saló de Cent per a aquesta glamurosa revista.

Tots aquests afers centraran el balanç que dimarts, d'una manera menys col·loquial i més en detall, oferiran tant l'exalcalde com el que està cridat a ser-ne el successor, Joaquim Forn.