Barcelona destina mig milió a millores a la Meridiana reclamades pels veïns

L'ajuntament habilitarà un nou pas de vianants i revisarà els temps semafòrics

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Urbanisme a la carta. L'Ajuntament de Barcelona iniciarà ben aviat i amb un pressupost disponible de mig milió d'euros diverses obres de millora a l'avinguda de la Meridiana reclamades directament pels veïns d'aquesta artèria de comunicació a través de l'anomenada Taula de Participació. Les novetats estan relacionats en tots els casos amb qüestions de mobilitat i seguretat.

La primera de les obres previstes és la creació d'un nou pas de vianants entre l'estació de Renfe de Sant Andreu Arenal i el parc de Can Dragó. Travessar d'un costat a l'altre de la Meridiana és, en aquella zona de l'avinguda, un recorregut que pot requerir una llarga excursió a la recerca d'un punt semafòric. Amb aquest nou pas de vianants es resoldrà en part aquest problema.

Un altre dels suggeriments dels veïns era posar fi a la sensació d'inseguretat que tenen als anomenats refugis de vianants, els illots situats entre els dos sentits de la marxa de vehicles en què es queden atrapats quan el semàfor es posa en vermell i no han tingut temps d'arribar a la vorera contrària. El remei aportat pels responsables municipals consistirà a millorar la urbanització d'aquests illots amb nous elements que proporcionaran més sensació de seguretat.

AMPLIACIÓ DE VORERA

Un tercer pla consensuat amb els veïns consistirà a ampliar la vorera de la cantonada de la Meridiana amb el carrer de Fabra i Puig. Amb aquesta ampliació, es reduirà la distància que han de recórrer els vianants per travessar l'avinguda.

Una quarta mesura anunciada per l'Ajuntament de Barcelona serà analitzar les interseccions més conflictives, on el nombre d'accidents se situen per sobre de la mitjana, i, a més, està previst revisar els temps semafòrics de tota la Meridiana per proporcionar un plus de temps als vianants en detriment dels vehicles.

Notícies relacionades

Com a pas previ a l'acord amb els veïns, la Meridiana ha sigut objecte d'un radiografia a càrrec dels tècnics municipals que ha permès treure algunes conclusions. Hi passen una mitjana de 453 persones per hora. És una xifra gairebé idèntica a la de les persones que transiten per hora pel carrer Gran de Sant Andreu.

L'estudi ha confirmat el que és obvi, que la Meridiana encara és una barrera al mig del barri, però simultàniament els veïns opinen que està ben dotada de parcs pròxims, de zones d'esbarjo i que està extraordinàriament ben comunicada. 

Temes:

Meridiana