CiU denuncia diverses ocupacions a Sarrià però diu desconèixer la del seu conseller municipal

El regidor Jordi Martí afirma que fins que no conegui els detalls del cas de Joan Figuerola no actuarà

El consistori ha obert una procés de desnonament contra el representant local per ocupar el pis contigu

fcasals33826615 barcelona 10 05 201conseller de districte de ciu j160510194635

fcasals33826615 barcelona 10 05 201conseller de districte de ciu j160510194635 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Probablement, no era el tema més oportú, però aquest dimarts, el regidor de CiU Jordi Martí ha convocat la premsa per denunciar que al districte de Sarrià-Sant Gervasi es produeixen ocupacions de vivendes públiques i que l'Ajuntament de Barcelona, de la mà de l'alcaldessa, Ada Colau, "les permet i les empara". Per això, ha dit, el grup de CiU ha agrupat denúncies sobre algunes d'aquestes ocupacions i les ha enviat a l'oficina de la transparència que va crear l'actual equip de govern, amb l'objectiu que les estudiï.

No obstant, entre les ocupacions que denuncia CiU no hi figura la del seu conseller de districte Joan Figuerola Borràs, contra el qual el consistori va obrir aquest dilluns un procediment de recuperació de vivenda, el 4t-1a del número 12 del carrer d'Isaac Albéniz, per haver ocupat el pis contigu al seu per al seu fill. Segons l'expedient municipal, Figuerola va admetre l'ocupació i va reclamar pagar un lloguer per seguir-hi. L'expedient va contra Figuerola i contra el seu fill.

Entre la documentació presentada per Martí hi figuren preguntes de diversos consellers de districte sobre ocupacions. També de Figuerola, interessant-se per si al govern municipal li consta que determinats pisos estiguin ocupats irregularment.

VIURE EN PRECARI

Martí ha afirmat que no té la informació del cas de Figuerola i que fins que això passi no es prendrà cap situació. El regidor ha explicat que el conseller de districte ha sigut cridat perquè s'expliqués, i que ha negat haver ocupat la vivenda contigua a la seva. Martí ha posat tot l'èmfasi en l'altra circumstància peculiar que afecta la finca: malgrat que és de titularitat municipal, el consistori no cobra lloguer als inquilins des del 1989.

Notícies relacionades

L'immoble va ser expropiat per un pla d'ordenació que es va anul·lar. El propietari original va renunciar a revertir l'expropiació, amb la qual cosa els contractes d'arrendament van ser eliminats. L'ajuntament es va oblidar de redactar els nous i ara mateix consta que tres dels nou veïns van demanar regularitzar la seva situació. Els altres sis, entre ells Figuerola, han rebut una carta perquè ho facin. Se'ls ofereix, ara sí, un nou contracte de lloguer.

Segons Martí, el verdader problema d'Isaac Albéniz, 12 és que els veïns viuen "en precari". El regidor també ha assegurat que Figuerola sí que va intentar regularitzar la seva situació. És un matís a tenir en compte, perquè encara que la culpa sigui clarament del consistori, no encaixa que un conseller de districte no denunciï el buit legal pel qual viu en un pis públic sense pagar lloguer des que va caure el mur de Berlín.