BALANÇ D'UNA ENTITAT SOCIAL

Arrels segueix atenent cada vegada més persones sense sostre a Barcelona

L'oenagé va ajudar el 2015 prop de 1.800 pobres, un 60% més que fa cinc anys

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

Cada informe anual sobre la tasca de la Fundació Arrels mostra una dada que no hauria de deixar indiferent: any rere any hi ha més persones a Barcelona dormint a la intempèrie, l'extrem de la pobresa més demolidor. El 2015, aquesta entitat de referència en l'atenció als sense sostre, ubicada al Raval, va atendre 1.798 persones, 760 de les quals van ser ajudades per primera vegada per l'oenagé. Això suposa un 12% més que el 2014, i més d'un 60% més que fa cinc anys.

¿Qui dorm al carrer? La fotografia que mostra Arrels en el seu informe és la d'un home (89%) de 35 a 64 anys. Una de cada 10 persones té menys de 30 anys, i prop de 2 de cada 10 superen els 65.

Per intentar pal·liar la greu situació dels sense sostre, estimats en unes 900 persones, més les 1.500 que pernocten cada nit en albergs o recursos públics o privats, Arrels va posar en marxa l'any passat l'ambiciosa campanya 1 milió de gràcies, amb la qual busca un milió d'euros perquè 125 sense sostre deixin el ras i puguin tenir suport social i educatiu. Ja han recaptat prop de 600.000 euros.

Un altre pas endavant que va fer l'oenagé per millorar l'atenció a les persones sense sostre va ser obrir als matins, des del juny, el centre obert del carrer de Riereta, on ofereix servei de dutxes i canvi de roba, uns serveis escassos a la ciutat per a aquest col·lectiu. Per aquest centre van passar 1.366 persones, un 23% més que l'any anterior, i un 70% més que cinc anys enrere.

Notícies relacionades

També va ser el 2015, recorda l'entitat, quan va posar en marxa  una aplicació mòbil perquè els ciutadans avisin si veuen una persona dormint al carrer, una aplicació amb la qual volen millorar l'atenció, detectar més casos i quantificar la problemàtica, entre altres.

Arrels destaca que tota la seva tasca no seria possible sense l'ajuda dels voluntaris que col·laboren amb l'entitat, un total de 364 persones.

Temes:

Oenagés Pobresa