Mobile 'la nuit'

Als reservats d'Eclipse i Carpe Diem és de rigor la megaampolla (de xampany)

 

  / ROBERT RAMOS

3
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell
Ramón Vendrell

Periodista

Especialista en pop antic, tebeos, llibres, rareses i joventut

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Vénen una vegada a l'any per fer que el món segueixi girant: gràcies. Diuen coses inquietants, com que el 65% dels nens que ara comencen primària treballaran en feines avui inexistents, i es queden tan tranquils: en l'edat mitjana et portaven a la foguera per molt menys, i tot i que, per sort, no estem en l'edat mitjana, almenys podrien aclarir si aquestes feines valdran la pena o seran de saldo i si la nova fase de la digitalització actuarà sobre el conjunt del mercat laboral com un Galactus que en comptes de planetes es menja llocs de treball, segons el que vaticinen alguns esgarriacries. Renyen una mica Barcelona per a o per be: no fos cas que s'ho cregués massa. I se'n van.

Furgonetes Mercedes  negres solquen la nit: això és sortir a fer el 'golfo' en condicions

Fer girar el món i alhora ser herald d'una nova era requereix molt d'esforç i molt de temps, no hi ha cap dubte, però una estona deuen tenir a la nit els assistents al Mobile World Congress (MWC) per fer una mica el calavera, ¿no?

Furgonetes Mercedes i, no tantes, Volkswagen negres i amb els vidres tintats solquen la nit de dimarts com grans esquals. Les deus haver vist de dia, n'hi ha la tira, moltes amb matrícula estrangera, perquè la demanda per part de les empreses de l'MWC és grandíssima, però de nit fan més enveja. Ep, això és sortir a fer el 'golfo' en condicions i la resta són tonteries.

Al bar de l'Hotel W hi ha un 'private event' de Microsoft. No està malament però és millor estar convidat a un dels 'private events' més reduïts del club Eclipse, a la planta 26.

EL NEGOCI DE LA NIT

La primera norma del negoci de la nit estableix que has de fer sentir un privilegiat el client al qual permets l'entrada. Eclipse la compleix com ben pocs. Una llarga cua per accedir a l'ascensor que condueix al club. Les parets que emmarquen l'elevador estan decorades amb enfilalls de discos metàl·lics com els del vestit de Paco Rabanne per a Audrey Hepburn a 'Dos a la carretera'. Nervis fins que la imponent portera verifica que el teu nom és a la llista (si no també s'hi pot entrar, però la parròquia d'avui no ho sap i, a més, ja no és el mateix). Una vegada a dalt tens la ciutat als teus peus, ets al cim del món.

La segona norma del negoci de la nit estableix que, una vegada dins, has de fer sentir com un no ningú el client al qual acabes de fer sentir un privilegiat. Eclipse també la compleix a la perfecció. La millor zona de la sala, la de sofàs i vistes vertiginoses, està reservada per a diverses festes privades. ¿Què fem els pàries? Mirem els prínceps de l'MWC.

I veiem que a les taules hi tenen refrescos i grans glaçoneres amb ampolles de xampany Dom Pérignon, whisky Johnny Walker Blue Label i vodka Belvedere. No pot ser que no vegis aquelles ampolles: les de Dom Pérignon són mínim mida màgnum, si és que no són jéroboam, i a les de Belvedere hi cap el cuirassat Potemkin. Son tan grosses que, quan algú vol vodka, una cambrera es carrega la megaampolla a l'espatlla i el serveix.

CONFIDENCIAL

Però imaginem-nos que un monjo tibetà no s'ha fixat en els flascons. Li han dedicat les bengales que es lliguen al coll d'una ampolla quan una cambrera la porta per sobre del cap a la zona principesca.

Notícies relacionades

Tot és bastant semblant al balinès Carpe Diem, al passeig Marítim, al qual a falta de gran esqual hi vaig a peu, que és una mica més popular. Refrescos, glaçoneres i megaampolles als millors reservats, on el personal sembla que celebri contractes magnífics; refrescos, glaçoneres i només ampolles als més humils. I el número de les bengales, és clar.

Un relacions públiques de Carpe Diem calcula que el 80% de la clientela són assistents a l'MWC. No tants porten l'acreditació al coll però sí molts. Si ets un dels reis del mambo per què ho has d'amagar? ¿Noms d'empreses o persones que hagin reservat? Confidencial. Tampoc n'hi ha per a tant: ni rastre d'escenes lamentables. Almenys fins a les tres de la matinada.