Barcelona bat el seu rècord turístic amb 8,3 milions de turistes en hotels el 2015

El visitant internacional creix un 5,6% al marge del debat de futur que aborda la ciutat

 

  / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

L'aritmètica sentència el que la vista ja anticipava tot l'any: nou rècord turístic per a Barcelona, que el 2015 va arribar als 8.303.609 viatgers allotjats en hotels, després de créixer un 5,4% de mitjana. Una xifra -acabada de tancar oficialment- que qualsevol gran ciutat aplaudiria, però que a la capital catalana gairebé fa por pronunciar en veu alta en un moment en què el debat sobre el model turístic de la ciutat s'ha amplificat i l'ajuntament ultima el seu pla de regulació de l'allotjament.

A Barcelona hi conflueixen el seu atractiu turístic, amplificat des dels Jocs, i el fervor viatger dels últims anys a nivell global; un auge que l'ha portat a veure créixer el turisme forà un 5,6% el 2015. La capital catalana, com altres grans metròpolis europees, està en plena digestió dels nous fluxos que també diversifiquen la seva forma d'allotjar-s'hi, amb els pisos turístics com a gran boom. Per això, és difícil conèixer el volum o increment real de viatgers a la ciutat. Fins ara els hotels eren la taula de mesurament. Segons ha sabut EL PERIÓDICO, les pernoctacions en aquests establiments van augmentar un 3,3% fins al desembre, i es va arribar a la xifra de 17,65 milions en un any.

PENSIONS I EXCURSIONS

Notícies relacionades

Una estimació sectorial complementària que també inclou una mostra de pensions i pisos turístics situa la xifra de viatgers en 8,99 milions, i de pernoctacions en 19,66, encara que les dades d'apartaments són estimatius i es ratificaran en els pròxims dies. En els últims anys, es calcula que Barcelona rep tants turistes allotjats en cases de familiars, pisos per dies i altres tipus d'allotjaments com en hotels. I que uns 12 milions d'excursionistes vénen procedents d'altres localitats a passar el dia, precisament els que fan una visita més intensiva de les atraccions icòniques.

De moment, el govern de Colau ha donat preferència a la regulació del turisme que pernocta (el més lucratiu per a la ciutat). Com va avançar aquest diari dissabte passat, la moratòria hotelera encara no es deixarà sentir aquest any, ja que les obertures en marxa generaran almenys un miler de noves habitacions en hotels locals. 

Temes:

Hotels