Més de 200 activitats solidàries

La ciutat de Barcelona es bolca en La Marató de TV3 per recaptar fons per a la diabetis i l'obesitat

1
Es llegeix en minuts

Aquest cap de setmana els barcelonins demostren que l'acció col·lectiva pot ser molt poderosa. Amb motiu de l'edició de La Marató de TV3 d'aquest any, dedicada a la diabetis i l'obesitat, moltes escoles i associacions culturals, de comerciants i de veïns, així com entitats de tota mena, han organitzat més de 200 activitats.

El públic pot trobar iniciatives en l'àmbit de l'esport, la cultura popular, la gastronomia, i també tallers infantils, música i mercats ambulants.

Per una altra banda, dissabte es podrà disfrutar del Zoo amb AFANOC, que vetlla pels nens amb càncer i que et convida a posar-te la gorra en una festa plena de sorpreses. La campanya 'Posa't la gorra' arriba a la seva quinzena edició amb una gorra dissenyada per Roser Capdevila en què un ramat de bens juguen, ballen i canten. Les persones que portin la gorra posada i les més grans de 12 anys tenen un 50% de descompte.

EL FESTIVAL DEL JOC

Els jocs no són només per als més petits. Aquest fet es posa de manifest en el festival Dau Barcelona, on n'hi ha de tota mena i per a totes les edats. A partir dels 5 anys, tothom hi pot trobar el seu espai. Hi ha jocs tradicionals, de taula, de rol i de recreació històrica, per exemple.

És la quarta edició d'aquest festival que té la seu principal a Fabra i Coats, però les seves activitats també s'estenen al Born, a les places de Sant Andreu, a les escoles del barri i al Canòdrom, que serà l'escenari de la companyia Guixot de 8, que converteix el joc en un espectacle de carrer.

DE CINECITTÀ A BARCELONA

La Mostra de Cine Italià de Barcelona aterra als Cines Verdi, entre l'11 i el 17 de desembre, amb una selecció de les millors pel·lícules italianes del 2015. El programa d'aquest any inclou 8 llargmetratges, 8 curtmetratges i 2 projeccions especials.

La cartellera reuneix el millor cine italià que ha passat pels festivals de Berlín, Cannes, Locarno, Venècia, Toronto i Londres d'aquest any i que encara no s'ha estrenat comercialment a Catalunya.

ESPORT D'ALTA COMPETICIÓ

Notícies relacionades

Aquest cap de setmana Barcelona és l'escenari de dues competicions que reuneixen grans figures internacionals. Per una banda, el Superprestigi Dirt Track convoca al Palau Sant Jordi els millors motociclistes, com els germans Márquez, Toni Elias i Nico Terol.

Per una altra, al Fòrum se celebra l'ISU Grand Prix de Patinatge Artístic sobre gel, que permet veure competir els patinadors de més alt nivell mundial.