MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC

El govern de BCN es planteja avançar els diners d'una estació de la L-10

Barcelona en Comú pacta amb ERC exigir a la Generalitat que s'executi el 2016

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El govern d'Ada Colau es planteja avançar els diners d'una estació de la L-10, el ramal de la L-9 que va a la Zona Franca i que passa pels barris de la MarinaBarcelona en Comú (BC) ha pactat una proposició amb ERC en què es compromet a exigir a la Generalitat que "financi i finalitzi" el projecte de metro, la connexió del qual amb l'aeroport està previst obrir el febrer de l'any que ve.

L'acord, al qual han votat afirmativament tots els grups excepte el PSC (que s'ha abstingut), inclou entre les reclamacions a la Generalitat que com a mínim una de les estacions dels barris de la Marina o la Marina del Prat Vermell s'estreni el 2016. El debat s'ha desenvolupat en la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, en què es tracten els temes que van al pròxim ple.

ESTUDIAR-HO ALS PRESSUPOSTOS

"En cas d'incompliment [per part de la Generalitat] l'Ajuntament de Barcelona estudiarà en el marc dels pressupostos del 2016 la possibilitat d'avançar una part del finançament", diu la proposta. A continuació se subratlla que s'acordaria amb la Generalitat un calendari de retorn d'aquests diners, "que no aniria més enllà del 2017".

El portaveu de CiU a la comissió, Jordi Martí, que a més en el mandat anterior era regidor de Sants-Montjuïc, ha subratllat que per qüestions tècniques i econòmiques no seria possible portar a terme aquestes estacions intermèdies que hi ha entre les cotxeres on hauran d'anar els trens i les estacions que sí que estaran operatives.

"ENS MULLEM"

Notícies relacionades

Martí ha recordat que tant ell com l'exalcalde Xavier Trias també van explorar la possibilitat d'avançar els diners però que la falta de consens amb altres grups i les dificultats esmentades els en van dissuadir. No obstant, hi ha acabat votant afirmativament. De fet, tots els grups municipals han coincidit en el deute històric amb els veïns d'aquesta zona perquè hi arribi el metro.

"Aquí ens estem mullant", ha defensat Alfred Bosch. Mentrestant, la tinenta d'alcalde d'Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, després d'encaixar aquesta necessitat, ha recordat que en temes d'infraestructures han de prioritzar, però a continuació ha parlat de "compromís", almenys per exigir al Govern català que situï aquests treballs entre les seves prioritats.