Rates i mosquit tigre

Els veïns del carrer de la Princesa número 21 denuncien que l'aigua estancada d'un descampat comporta un risc sanitari

1
Es llegeix en minuts
JUDIT LECHÓN / BARCELONA

Aigües estancades que provoquen males olors; rates que surten a la superfície els dies que plou; colònies de mosquit tigre, humitats que afecten els edificis adjacents... La llista de calamitats que pateixen els veïns del solar del carrer de la Princesa, 21 és llarga. En canvi, la llista de solucions que ofereix l'ajuntament és, segons els veïns, molt curta: cap, per ser exactes.

«Ja me n'he queixat unes quantes vegades a l'ajuntament, i també hi he enviat cartes i fotografies, però no n'he rebut cap resposta», es queixa Bharat Jadhwani, que regenta un establiment  de venda de souvenirs situat a la vora. En el seu cas, el solar abandonat li suposa alguna cosa més  que molèsties: tant la bastida metàl·lica que sosté part de l'edifici com les aigües estancades perjudiquen les vendes del seu negoci.

La principal queixa dels veïns de la zona és el risc sanitari: quan plou apareixen rates, escarabats i mosquits que, en algunes ocasions, entren a les cases dels veïns. A l'estiu, hi havia nombroses colònies de mosquit tigre. «L'Ajuntament en retira l'aigua estancada de forma molt esporàdica, només quan les pluges són molt abundants», diu Jadhwani.

Propietat privada

Notícies relacionades

El solar és de propietat privada, i fa deu anys que està abandonat, des que es va destruir una parròquia que s'alçava allà. Els problemes van començar per als veïns fa vuit anys. Noelia Vida, portaveu de premsa del districte de Ciutat Vella, afirma que l'Agència de Salut Pública de Barcelona té coneixement de la problemàtica del solar, però que al tractar-se d'un espai privat el seu àmbit d'acció és limitat. «S'han portat a terme campanyes amb consells sobre com es pot evitar que els mosquits tigre entrin a les cases. La zona de l'entorn, cosa que correspon a la via pública, està controlat», afirma. El solar ha canviat de propietaris unes quantes vegades i a tots se'ls ha instat a mantenir-lo en correcte estat, afegeix. La regidoria del districte va mantenir una reunió al juliol amb els actuals amos. L'ajuntament va declinar desvelar la identitat dels propietaris.

No sembla que aquesta reunió donés resultat. Des d'aleshores hi ha hagut grans pluges, i l'aigua segueix estancada al número 21 del carrer de la Princesa.