Swab 2015 Barcelona creix amb més galeries i programes

Aquesta fira internacional d'art contemporani atrau 65 galeries de 22 països de l'1 al 4 d'octubre

Imatge promocional del Swab2015 de Fira de Barcelona, que se celebra de l’1 al 4 d’octubre.

Imatge promocional del Swab2015 de Fira de Barcelona, que se celebra de l’1 al 4 d’octubre.

1
Es llegeix en minuts
J. S. / Barcelona

La Fira Internacional d'Art Contemporani Swab Barcelona 2015 es reinventa, una edició més, al pavelló italià de la Fira de Barcelona. L'excel·lent acollida del públic, així com l'interès per noves propostes artístiques, han generat la creació de nous programes.

Així, de l'1 al 4 d'octubre, un total de 65 galeries (el 2014 hi van participar 59 i el 2013 en van ser 52) d'un total de 22 països de tot el món exhibeixen l'obra de més d'un centenar d'artistes emergents.

Com sempre, hi haurà diversos espais en aquesta convocatòria. Per exemple Swab Seed que, comissariat per David Armengol, donarà veu a una sèrie de propostes independents que s'han obert pas al marge de les institucions en ciutats com Barcelona, Madrid i Berlín.

Per la seva part, Juan Canela presenta a Swab Performance una sèrie d'accions i intervencions específiques per a la fira relacionades amb el cos, el temps, l'espai i l'acció. Amb la participació de Mercedes Azpilicueta, Elena Bajo, Ely Daou, Alicia Frankovich, Lara Khaldi & Yazan Khalili, i Claudia Pagès.

També s'ha de subratllar la proposta Swab Fòrum, que comptarà amb la col·laboració de D'Appel Arts Centre (Amsterdam) i que presenta un nou programa a través del qual dos exalumnes del Curatorial Programme del centre holandès han seleccionat una sèrie d'artistes que dialogaran entre ells i obres dels diferents programes de galeries de la fira.

Per facilitar el trànsit dels visitants, dos autobusos llançadora connectaran el centre de la ciutat amb la fira.

EN FUNCIONAMENT DES DEL 2006

Swab va néixer el 2006 com a iniciativa de la col·lecció privada de Barcelona Espai d'Art Contemporani Diezy7. Des d'aleshores, compta  amb el suport d'importants galeries nacionals i internacionals, així com de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

Notícies relacionades

La primera edició es va celebrar el 2007 al Museu Marítim. Hi van participar 42 galeries de 13 països i hi van assistir 6.000 persones. L'any 2010 va ser el de la consolidació, amb 13.000 visitants, i es va organitzar per primera vegada al Pavelló Italià, actual ubicació.

Swab Barcelona 2013 canvia les dates de celebració de maig a octubre per adaptar-se a l'inici de la temporada artística a Barcelona, i aconsegueix un gran èxit de públic i vendes  (més de 15.000 visitants; un 75 % de les galeries van vendre obra). Des d'aquell moment, Swab s'ha consolidat com una cita anual de l'art emergent internacional.