INTRUSISME

Els Mossos imposen 74 sancions a l'estiu a falsos taxistes a l'aeroport

La policia va immobilitzar al juliol i l'agost set vehicles i els va multar amb 4.000 euros

Taxis a la parada de la T-1 del Prat.

Taxis a la parada de la T-1 del Prat. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han imposat des del gener un total de 140 denúncies falsos taxistes que operen des de l'aeroport de Barcelonasense llicència de vehicle de lloguer amb conductor ni per efectuar un servei públic en turisme, de les quals 74 corresponen als mesos de juliol i agost.

Segons ha informat aquest dimarts la policia catalana, des que al gener es va iniciar una campanya de control per combatre l'intrusisme en el sector del taxi, especialment a l'aeroport de Barcelona, s'han efectuat 567 inspeccions a vehicles de transport de viatgers, de les quals 140 han acabat amb denúncies.

De totes les denúncies imposades, 128 ho són per no tenir l'autorització per a vehicles de lloguer amb conductor i 12 per no tenir l'autorització de servei públic en turisme o per realitzar el transport de viatgers fora del seu àmbit autoritzat, local o autonòmic.

Notícies relacionades

A més, en les 576 inspeccions també s'han immobilitzat 18 vehicles, per no portar cap tipus d'autorització per poder realitzar el servei legalment, amb l'obligatorietat de pagar una sanció de 4.000 euros.

Durant l'estiu, quan es van intensificar els controls, es van imposar 74 de les 140 denúncies i 7 de les 18 immobilitzacions de vehicles. 

Temes:

Estiu