CANVIS A LA CÚPULA DE SEGURETAT

Un exdirector dels Mossos, nou gerent de la policia de BCN

Jordi Samsó accepta el repte de Recasens de transformar la Urbana

Jordi Samsó.

Jordi Samsó.

1
Es llegeix en minuts
M. N.
BARCELONA

El comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, ja ha elegit el nou gerent que l'acompanyarà en el repte de transformar la Guàrdia Urbana de Barcelona. Es tracta de Jordi Samsó, que va ser director dels Mossos d'Esquadra en l'etapa en què la socialista Montserrat Tura era la titular de la Conselleria d'Interior. Actualment, Samsó treballa a l'Ajuntament de Sant Boi.

Samsó es convertirà en la mà dreta de Recasens en el seu projecte de transformar l'estructura de la policia municipal de Barcelona. Els pròxims dies, el comissionat, ja acompanyat del nou gerent, mantindrà la reunió que la setmana passada li van sol·licitar els tres principals sindicats de la Guàrdia Urbana, que estan interessats a saber de primera mà quin model de policia municipal volen els nous gestors de la ciutat.

Notícies relacionades

Després d'uns primers dies en el punt de mira, sembla que la situació s'ha calmat a la Guàrdia Urbana i al centre de la ciutat. Recasens encara no disposa del fons pressupostari que necessita per tornar a disposar de la borsa d'hores extres per cobrir tots els serveis. Hi ha voluntat política de disposar d'aquests diners, però falta la firma. «És una qüestió de dies», van explicar a aquest diari fonts al corrent de la negociació.

Mentrestant, els responsables de planificar els serveis a la Guàrdia Urbana han optat per desviar patrulles de districtes de la perifèria cap a Ciutat Vella i l'Eixample per pressionar amb més presència policial als punts en què havia proliferat la venda ambulant, com la Rambla.