On Catalunya

BCN ESTRENA EL NOU SERVEI

Les 40 platges metropolitanes tindran wi-fi

Els 32 km de sorra comencen l'estiu amb millores en neteja, informació i bicicletes

Platja Central de Gavà amb les dunes naturals recuperades per l’Àrea Metropolitana per protegir el litoral i una de les noves papereres grans semienterrades i ’intel·ligents’, ahir.

Platja Central de Gavà amb les dunes naturals recuperades per l’Àrea Metropolitana per protegir el litoral i una de les noves papereres grans semienterrades i ’intel·ligents’, ahir. / PAU MARTÍ

1
Es llegeix en minuts
RAMON COMORERA / BARCELONA

L'espai públic més utilitzat, de llarg, de l'àrea metropolitana de Barcelona, els 32 quilòmetres de les 40 platges del litoral que reben 8,5 milions d'usuaris a l'any, estrenen aquesta campanya d'estiu, avançada per la sobrevinguda i forta calor, amb millores en tecnologia, neteja i informació. Fins a vuit novetats van presentar ahir a la platja de Gavà i sota un sol d'agost els responsables de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La magnitud de les millores, no obstant, és ben dispar ja que una de les més esperades per l'addicció que la societat actual té als telèfons i dispositius mòbils està a les beceroles. Es tracta de la cobertura wi-fi dels 2,5 milions de metres quadrats de sorra que hi ha de Montgat a Castelldefels i que les operadores a penes ofereixen. La col·locació de repetidors comença amb només tres, ja en servei, a la barcelonina Nova Icària. L'objectiu és arribar progressivament als vuit municipis del litoral.

Els punts per donar connexió als mòbils i similars es col·loquen als nous pals intel·ligents que l'AMB va distribuint i que inclouen megafonia i sensors de radiació solar, temperatura, vent o pol·lució. Fins al febrer del 2016 la xarxa wi-fi s'instal·larà a Barcelona a les platges entre el Port Olímpic i la Nova Bocana, segons va explicar el gerent de l'AMB, Ramon Torra.

Notícies relacionades

PAPERERES / L'eficiència de la neteja millorarà aquest any amb tres nous camions que compacten les escombraries i que en un sol viatge poden buidar, segons els tècnics, totes les papereres. En aquestes hi ha una altra novetat destacada. Les 132 de dimensions gegants que estan semienterrades als principals punts d'accés a les platges incorporen un sensor que avisa si estan quasi plenes. Torra va dir que «les noves tecnologies multipliquen l'eficàcia dels serveis».

L'AMB també ha posat aquest any 320 pàrquings de bicis a la sorra, 52 pantalles en parades de bus amb horaris de pas, nous senyals indicatius i una app i una guia impresa amb tots els serveis.

Temes:

Platges Wifi