FÒRUM PRIMERA PLAN@

Balmón apel·la al lideratge metropolità per al progrés social i el creixement econòmic

L'alcalde de Cornellà destaca l'impuls de la tarifa social i ecològica de la qual es beneficien 6.000 famílies

Antonio Balmón, amb el director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, al fòrum Primera Plan@, aquest dimarts.

Antonio Balmón, amb el director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, al fòrum Primera Plan@, aquest dimarts. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS / CARLES COLS / BARCELONA

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha d'"enriquir la seva musculatura" social i econòmica amb polítiques que li permetin fer "un salt d'escala", una visió de conjunt que desplegui una acció estratègica sobre el territori per respondre a les necessitats reals de la població i anticipar-se als reptes del futur.

Aquesta és la gran prioritat que ha establert Antonio Balmónalcalde de Cornellà i vicepresident executiu de l'AMB, per a la capital catalana i el territori metropolità en la seva intervenció als esmorzars de Primera Plana@ que organitzen EL PERIÓDICO Banc Sabadell.

MOTOR ECONÒMIC

Sobre la seva gestió, ha destacat l'impuls de la tarifa social i ecològica de la qual es beneficien 6.000 famílies en situació de vulnerabilitat, o els 30 milions destinats al pla metropolità de suport a les polítiques socials, que han servit per finançar 117 projectes i contractar 3.822 desocupats.

I aquesta és l'estratègia que Balmón ha apuntat perquè Barcelona "continuï sent el motor econòmic d'Europa", sempre que la capital catalana organitzi els seus recursos com una "aglomeració metropolitana" amb els 35 municipis de l'entorn, per consolidar la seva presència internacional i atraure "noves persones i activitats innovadores".

Notícies relacionades

I ha instat la Generalitat i el Govern espanyol a acceptar l'AMB al mateix nivell en les tasques de planificació d'infraestructures d'interès metropolità, al considerar que són l'entitat més idònia "per liderar i coordinar els treballs tècnics de preparació i seguiment".

Una competència que ha il·lustrat amb el pla director urbanístic (PDU), un dels instruments que ha jutjat clau per a aquesta voluntat de “superar els plantejaments locals” i aplicar el “canvi d'escala” a la majoria de les polítiques públiques.