EQUIPAMENT EMBLEMÀTIC A BARCELONA

Comença l'enderrocament parcial de la presó Model

L'antic centre obert, a la cantonada de Rosselló amb Entença, es convertirà en un parc

El tancament definitiu de la presó està previst per al 2017

Comença la demolició parcial de la Model. / ALBERT BERTRAN / VÍDEO: MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts

La presó Model de Barcelona ha començat aquest dilluns el seu enderrocament, encara que de moment només del centre obert, espai on s'obrirà un parc de 1.215 metres quadrats. Es tracta de la confluència entre els carrers de Rosselló i Entença, la urbanització provisional de la qual comptarà també amb un petit memorial per recordar la història de la presó, amb fotografies de l'arxiu Pérez de Rozas. 

L'enderrocament del centre obert durarà uns dos mesos i la creació del parc provisional, en què el municipi invertirà 370.500 euros, uns tres més, així que està previst que estigui llest la tardor vinent.

Nou procés participatiu

El tancament definitiu de la presó Model es preveu per al 2017, quan sigui possible el trasllat dels reclusos a la nova presó de la Zona Franca, que pagarà l'Ajuntament de Barcelona després del pacte entre Xavier Trias i Artur Mas.

Notícies relacionades

L'alcalde Trias s'ha compromès a obrir un nou procés participatiu amb el veïnat per acabar de definir quins equipaments es faran en l'espai lliure que deixi l'enderrocament definitiu de la presó.

El pacte ciutadà a què es va arribar el 2009 per part de l'anterior alcalde, Jordi Hereu, del qual partiran, inclou una escola d'educació infantil i primària, una guarderia, una residència assistida, un centre de dia per a persones grans, una residència d'estudiants, un espai memorial, un poliesportiu i un gran parc.