ESCOLA COR DE MARIA DE SANT CELONI

Tot un col·legi empès per un nen de sis anys amb càncer

Tot un col·legi empès per un  nen de sis anys amb càncer_MEDIA_1

Tot un col·legi empès per un nen de sis anys amb càncer_MEDIA_1 / MÓNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts

Sonen les gralles i balla el gegant. Els nens s'ajusten les motxilles i els grans els corden els cordons de les vambes. Hi ha un somriure nerviós en l'ambient que delata dubtes sobre si seran capaços de cobrir els 10 quilòmetres que tenen al davant, amb un exigent primer tram de pujada fins al castell de Montjuïc. Són prop de 70 els alumnes, pares i professors de l'escola Cor de Maria, de Sant Celoni, els que han anat fins a la plaça d'Espanya per iniciar el seu camí a la Barcelona Magic Line. En el seu cas, la solidaritat amb l'obra social de Sant Joan de Déu té nom propi, Aleix, un nen de sis anys, alumne del centre, que fa vuit mesos que combat el càncer.

Eduard Estival explica que van conèixer tard aquesta iniciativa i que han fet el que han pogut pel que fa a la recaptació. Han aconseguit 250 euros, però sembla que el més important aquí és, en la mesura del possible, que els nens visualitzin la necessitat de donar un cop de mà, encara que sigui amb un fet tan simple i mundà com caminar, a les persones que no tenen tanta sort com ells.

Notícies relacionades

Montserrat és la tieta de l'Aleix i comparteix la felicitat del seu nebot. «Evoluciona bé, som optimistes», explica. Els alumnes no són conscients del que significa patir un càncer, però sí que saben el que és estar malalt, i és una cosa que, encara que un pugui veure la tele tot el dia, prefereixen evitar. «Els fills, per exemple, ho fan pel seu cosí, sense entrar gaire en detalls sobre si està millor o pitjor», diu la Montserrat, que admet que té els seus dubtes sobre si tots seran capaços de travessar la meta dels 10.000 metres.

L'EMPENTA / En qualsevol cas, disposen de «cotxets, esquenes i espatlles», i encara que els costi més del previst, el record del seu amic, cosí o nebot Aleix segur que els donarà l'empenta necessària. Es fan les fotos de rigor, fan un parell de crits i comencen a caminar quan l'speaker, l'actor Raúl Llopart, molt ocurrent, els dóna la sortida. Les gralles marquen el pas. ¿Aguantaran els 10 quilòmetres?