Trias: "Tenim molt clar que no permetrem la privatització de la L-9 ni de broma"

L'alcalde de Barcelona defensa el paper de TMB en la gestió del metro

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebutjat aquest dilluns el pla privatitzador que s'ha plantejat la Generalitat per a la L-9. "Tenim molt clar que no permetrem que es concessioni la línia ni de broma", ha assegurat contundent. Visiblement molest per la publicació aquest dilluns a EL PERIÓDICO de la idea de l'empresa pública Infraestructures.cat de privatitzar la L-9, que depèn de la Conselleria d'Economia i Coneixement, l'alcalde ha defensat el paper que hi juga Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que gestiona el suburbà barceloní.

Notícies relacionades

"TMB és una empresa que funciona bé i no ens farem competència a nosaltres mateixos. No hi estem d'acord", ha dit. Ha admès que fa "un any i mig" que li van explicar la idea com una possible solució per acabar la L-9, que té parades les obres del tram central així com el ramal a la Zona Franca.

Veïns amb raó

Trias també s'ha referit a les reivindicacions dels residents als barris de la Marina, que aquest dilluns tenen prevista una nova reunió per reactivar les mobilitzacions perquè es culmini l'arribada del metro a aquesta zona. "Els veïns tenen raó i, una vegada arribi la L-9 a l'aeroport, la meva prioritat és que ho faci igualment a la Zona Franca", ha reiterat.