La defensa de Can Vies denuncia peticions de penes exagerades

La setmana que ve es jutjarà 11 dels 84 detinguts pels disturbis

Un grup de mares de detinguts han creat una xarxa familiar de suport mutu

1
Es llegeix en minuts
H. L.
BARCELONA

La setmana que ve se celebraran els judicis a 11 de les 84 persones detingudes durant les manifestacions posteriors al desallotjament del Centre Social Okupat Can Vies, a Sants, el maig del 2014. Segons la defensa, que sempre ha mantingut que hi va haver detencions arbitràries i agressions policials durant les càrregues, les penes que es demanen als joves, entre dos anys i nou mesos i cinc anys i deu mesos de presó, són «desproporcionades» en relació amb els fets que se'ls imputen: desordres públics, i a alguns també danys. Així ho va exposar ahir en una roda de premsa convocada davant del centre social en reconstrucció, amb el rerefons de l'efecte Ciutat morta.

Els judicis que se celebraran la setmana que ve no seran els primers per aquests fets. Les dues persones que van arribar a entrar a la presó, Sergi -el jove casteller de Barcelona que es va passar 22 dies en presó preventiva- i Iván -que s'hi va passar dos mesos- ja han estat absolts.

Notícies relacionades

XARXA DE MARES / També va participar en la roda de premsa d'ahir una portaveu de la recentement creada Xarxa Antirrepressió de Familiars de Detinguts, un grup de mares de joves detinguts durant les mobilitzacions posteriors al desallotjament. «El nostre objectiu és donar acollida i ajuda als familiars de les persones detingudes, propiciant la seva autoestima i afavorint l'acostament als nois; trencar els esquemes actualment dominants que criminalitzen els nostres fills, i treballar conjuntament amb entitats afins amb la voluntat de sumar esforços i no dificultar els processos judicials», va apuntar la dona. «Ens dol profundament el tracte rebut pels nostres fills i per altres persones en fets i accions similars», va prosseguir la mare.

«En ple segle XXI, els mètodes utilitzats per les forces policials no són propis d'un Estat que considerem democràtic», va concloure una altra de les mares que van participar en la roda de premsa, que va assegurar que al seu fill li van curar les ferides causades durant les càrregues policials en un hospital de Barcelona «sense que ni tan sols li traguessin les manilles».