A LA PLAÇA DE LES GLÒRIES

El Museu del Disseny no cobrarà entrada fins al febrer

La primera jornada de portes obertes al públic és aquest diumenge

Després l'accés a les exposicions permanents costarà 6 euros

L’exposició dedicada al grafisme del nou Museu del Disseny, a la plaça de les Glòries.

L’exposició dedicada al grafisme del nou Museu del Disseny, a la plaça de les Glòries. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

El Museu del Disseny de Barcelona obrirà les portes al públic aquest diumenge, 14 de desembre, al qual seguirà més d'un mes de jornades de portes obertes amb accés gratuït. Fins al febrer, el nou equipament cultural de la plaça de les Glòries no cobrarà els 6 euros que costa l'entrada, a excepció dels diumenges a la tarda, de 15.00 a 20.00 hores, i el primer diumenge de cada mes, que sempre serà de lliure accés.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, va assegurar dimecres que és un museu esperat i desitjat. "Un treball d'anys per poder mostrar unes col·leccions magnífiques", L'última gran peça que faltava per completar a l'edifici Hub", va destacar sobre l'immoble conegut popularment com la grapadora, construït per MBM, estudi arquitectònic liderat per Oriol Bohigas, que també és la seu del Foment de les Arts i el Disseny (FAD), del Barcelona Centre de Disseny (BCD) i de la biblioteca del Clot-Josep Benet.

El museu, que dirigeix la historiadora Pilar Vélez, es nodreix de les col·leccions dels antics museus de Tèxtil i Indumentària, de Ceràmica, de les Arts Decoratives i del Gabinet de les Arts Gràfiques. "Alguns dels objectes han fet la volta al món", va assenyalar l'alcalde en referència, per exemple, al pal de fregar que va inventar el 1964 l'enginyer Manuel Jalón o el minipimer dissenyat el 1959 per Gabriel Lluelles. "El disseny de Barcelona té una gran projecció internacional. Aquest any Barcelona ha sigut la ciutat convidada de la Setmana del Disseny de Pequín i l'any que ve estarem al Business of Design Week (BODW) de Hong Kong. Això no és fruit d'una casualitat", va considerar Trias. Per ell, la inauguració del museu reforça la plaça de les Glòries com a epicentre cultural, social i econòmic de la ciutat. "És la nova centralitat metropolitana".

Notícies relacionades

Jaume Ciurana, regidor de Cultura, va afirmar que després de 20 anys de projectes Barcelona ja té el Museu de Disseny que es mereix. "Són dies de joia. Si l'Institut de Cultura de Barcelona fos unes drassanes, aquest museu i el Born Centre Cultural són els transatlàntics", va comparar el regidor, que també va informar del cost anual de manteniment del museu: "3,8 milions d'euros".

Pilar Vélez va indicar que el museu té una mirada àmplia, oberta i plural. "Ajudarà la ciutat a redescobrir el seu patrimoni i serà una referència internacional".