Mishima i Coriolà completen la festa de Damm

1
Es llegeix en minuts
J. M. F. / BARCELONA

Fins a l'arribada, potser, del megaconcert de Mediterràniament, el concert de l'Antiga Fàbrica Damm era el directe més esperat de la Mercè, el que aplegava més públic i el que servia de gran tret de sortida per a les jornades d'esbargiment i música, música a cada cantonada.

Aquest any, té la citada competència, però segurament també congregarà multituds. Al capdavall, encara que les seves vendes no siguin les d'abans, Klaxons (22.00 hores) continua sent un grup popular, com va demostrar en l'últim festival de Benicàssim, o en una actuació al Teatre Principal el febrer passat que ens va fer recordar a molts l'arsenal de hits pop-rave que atresoren. De Gravity's rainbow i el seu títol pres de Thomas Pynchon a Golden skans, coneguda per un anunci de producte capil·lar. D'Atlantis to Interzone, psicòtica com ella sola, a la reivindicable, semirockera Echoes.

Notícies relacionades

L'esquema del concert de l'Antiga Fàbrica Damm acostuma a ser sempre el mateix: un grup gran de fora, un grup gran i una promesa d'aquí. Aquest any, el grup gran local és Mishima (20.30 hores), de gira des de l'abril amb L'ànsia que cura, disc que busca -i troba- el so rotund i clar dels seus directes. Les cançons de la banda respiren, aquesta vegada, una urgència especial, gràcies en part a la (co)producció de Peter Deimel (The Kills, The Last Shadow Puppets, Anna Calvi). És el so adequat per a un disc que parla de la velocitat dels temps i el zàping constant de tot tipus en què viu la nostra societat.

I la promesa és Coriolà (19.00 hores), que han debutat aquest any amb un disc titulat, molt explícitament, El debut. El grup pop-folk del Maresme ha entregat una col·lecció carregada de melancolia, però de so lluminós. «Intentem que aquestes dotze cançons que l'integren siguin dotze fotografies de moments viscuts, màgics, amb l'objectiu d'immortalitzar-los perquè la memòria no ens jugui una mala passada i se'ls acabi emportant el vent», va declarar el seu líder, Carles Chacón, a EL PERIÓDICO.