FESTA D'ANIVERSARI . QUATRE DÈCADES DE TEATRE MUSICAL

Dagoll Dagom, 40 anys

La companyia de teatre celebra les seves quatre dècades de treball amb una festa popular a Montjuïc en què hi haurà música, nostàlgia i un xou a la Font Màgica.

’Mar i cel’ és un dels muntatges més emblemàtics de la companyia.

’Mar i cel’ és un dels muntatges més emblemàtics de la companyia. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'aventura va començar el 1974 amb Yo era un tonto y lo que he visto me ha hecho dos tontos. Franco vivia, la censura encara existia i Dagoll Dagom (que llavors eren Anna Rosa Cisquella, Joan Lluís Bozzo i Miquel Periel) naixia amb la voluntat de captar un públic jove amb muntatges populars de qualitat, la majoria musicals. Quatre dècades després, la companyia celebra el seu 40è aniversari amb una festa en què hi haurà cançons, nostàlgia i un xou a la Font Màgica de Montjuïc.

En aquests 40 anys, Dagoll Dagom ha posat en escena 26 espectacles. Molts han deixat empremta en la memòria col·lectiva de diverses generacions, com Antaviana, Nit de Sant Joan, El Mikado, Mar i cel, Cop de rock... Hi han treballat més d'un miler de persones, que han ofert 6.010 funcions a les quals han assistit més de tres milions i mig d'espectadors. Un nodrit currículum que celebren avui a Montjuïc.

Notícies relacionades

NIT MÀGICA / La festa començarà a l'exterior del pavelló Mies van der Rohe, on un gran piano de cua recrearà una vintena de cançons emblemàtiques de la companyia de la mà de músics, actors i cantants que han format part de Dagoll Dagom en aquests anys, com Beth Rodergas, Ferran Rañé, Jaume Sisa, Gisela, Carme Sansa, Muntsa Rius, Joan Vives, Roger Pera, Nina, Àngels Gonyalons, Xavi Torras, Albert Guinovart i Xavi Navarro. Després, la Font Màgica ballarà al ritme de la banda sonora dels musicals més populars del grup gràcies a un xou d'aigua, música i llum orquestrat per l'estudi Oido.

La celebració del 40è aniversari tindrà un bis el 25 de setembre, quan Dagoll Dagom estrenarà una nova versió de Mar i cel que promet ser més sonada que les dues anteriors. Per escalfar motors, la festa d'avui s'acabarà amb la presentació dels protagonistes del nou musical, que cantaran l'Himne dels pirates al costat de la font.