jornades. SETMANA CULTURAL

Portugal s'instal·la a Barcelona

La capital catalana inicia avui amb motiu del Dia Internacional de Portugal una setmana d'activitats dedicades al país veí. Literatura, fotografia i molt art.

Una de les fotos de la mostra ’Lanzarote, la finestra de Saramago’.

Una de les fotos de la mostra ’Lanzarote, la finestra de Saramago’. / JOAO VILHENA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Barcelona acull a partir d'avui la vuitena edició de la setmana cultural portuguesa, les jornades promogudes pel Consolat General de Portugal a Barcelona i l'Institut Camões, en col·laboració amb diverses entitats de la capital catalana. La proposta cultural converteix Barcelona en una gran festa lusitana, en commemoració del Dia Internacional de Portugal, que se celebra avui. Entre les moltes activitats que es faran, destaca l'exposició Lanzarote, la finestra de Saramago, de João Vilhena (inauguració avui, a les 19 hores), que es pot visitar fins al dia 27 a la Biblioteca Sagrada Família, i la projecció de les pel·lícules Barba i O Facínora, de Paulo Abreu, demà a la Filmoteca.

La programació inclourà també l'exposició d'art contemporani Diaris de suro. L'arbre del temps, una mostra de la poesia i les interpretacions artístiques que inspira l'arbre i la instal·lació gegant en suro de Salvador Dalí, a finals de juny als Jardinets de Gràcia.

La mostra de retrats de Saramago que obrirà avui les jornades és un viatge entre el passat i el present a partir de fotografies fetes a l'escriptor a Lanzarote, on va viure a partir de l'any 1993. El 1998, João Vilhena li va fer nou fotografies amb motiu de la concessió del premi Nobel de literatura i, 15 anys després, el mateix fotògraf va fer 20 imatges més de l'illa, que capten la bellesa que va fascinar el nobel.

Notícies relacionades

Un altre dels pilars de la setmana cultural portuguesa és la citada Diaris de Suro, una mostra comissariada per Elisa Ochoa, un diari visual d'obres inspirades en el suro, element molt lligat al paisatge de Catalunya i Portugal. S'inaugura demà al convent de Sant Agustí, i estarà oberta fins al 28.

Biblioteca Sagrada Família. Provença, 480. Inauguració avui a les 19.00 hores. Entrada lliure. Fins al dia 27. www.portugalconvida.net