EPISODIS VIOLENTS A SANTS

Ingressa a la presó un dels detinguts en els disturbis de dimecres en Can Vies

El nombre d'arrestats en els quatre dies de protestes pel desallotjament i posterior enderrocament parcial de la casa ocupada és de 61

Protesta d’aquest divendres a la Ciutat de la Justícia per demanar la llibertat dels detinguts durant les protestes de Can Vies.

Protesta d’aquest divendres a la Ciutat de la Justícia per demanar la llibertat dels detinguts durant les protestes de Can Vies. / ACN / Laura Fíguls

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El jutjat de guàrdia de Barcelona ha decretat avui divendres l'ingrés a presó d'un dels detinguts en els disturbis que van tenir lloc dimecres en el desallotjament de Can Vies. Es tracta del primer empresonat dels més de mig centenar de detinguts durant els quatre dies de disturbis a Sants. L'home té 30 anys, és auxiliar d'infermeria i pertany a una colla de bastoners.

El nombre de detinguts en els quatre dies de protestes pel desallotjament i posterior enderrocament parcial de la casa ocupada de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, s'eleva a 61, dels quals 23 ho han estat aquest dijous a la nit. Estan acusats de delictes de desordres públics, atemptats contra l'autoritat, desobediència civil i danys a immobles públics. La Fiscalia de Barcelona ha demanat per als que quedin en llibertat la prohibició d'assistir a manifestacions.

Notícies relacionades

A un dels detinguts se l'acusa també d'agressions a un mosso. Per la seva part, un dels ferits en les càrregues policials ha presentat avui una querella contra els Mossos per les lesions que va patir en una orella per un cop de porra. Els advocats dels arrestats han anunciat que s'estan preparant més denúncies.

Fonts jurídiques han informat que una vintena de detinguts han passat avui a disposició del jutge de guàrdia a la Ciutat de la Jústicia. Està previst que demà, dissabte, ho facin més. Aquest divendres s'han concentrat més d'un centenar de persones en solidaritat amb els detinguts.

Temes:

Can Vies