Associacions veïnals emmarquen les protestes per Can Vies en l'augment de la injustícia i la desigualtat

"Aquest vent de revolta anuncia una tempesta de llevant", adverteix la FAVB

1
Es llegeix en minuts

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha advertit aquest dimecres que "Barcelona es convertirà en ingovernable" si segueixen creixent "les injustícies i desigualtats" que, segons la FAVB, són la causa dels brots violents de Sants i altres barris després del desallotjament de Can Vies.

En un comunicat, la FAVB ha assenyalat que "la Generalitat i l'ajuntament s'equivocarien si llegissin els fets d'ahir superficialment, com si només es tractés de l'expressió radicalitzada del malestar de determinats col·lectius. I més encara si ho volguessin assumir com un problema d'ordre públic".

"El mapa d'aquestes manifestacions s'assembla massa a la geografia de les desigualtats i les injustícies que estan trencant Barcelona per no veure el símptoma d'un profund malestar social", afegeix la federació.

Segons el moviment veïnal, no es tracta només del conflicte de Can Vies, de la reivindicació del centre cívic de l'Harmonia de Sant Andreu o d'altres reivindicacions: "Aquest vent de revolta anuncia una tempesta de llevant", adverteix la federació.

Després de mostrar-se partidaris de les "accions reivindicatives democràtiques, pacífiques i massives" i condemnar "la destrucció de mobiliari públic", el moviment veïnal ha recordat que "és qui més s'esforça per donar una expressió cívica a les legítimes protestes dels barris".

La federació veïnal ha recordat que ahir a la nit molts veïns van sortir als balcons i van fer sonar les cassoles en solidaritat amb els joves desallotjats de Can Vies i en protesta amb l'actuació policial.

"Vet aquí per què estem davant un problema eminentment polític que no es resoldrà amb destacaments policials corrent d'un barri a l'altre. Fan falta gestos, gestos creïbles per part de les administracions públiques si es vol reconduir la situació", demanen els veïns.

Notícies relacionades

"S'han de retirar els desplegaments policials massius que generen tensions als barris. S'ha de mirar de reobrir la interlocució amb el col·lectiu de Can Vies", afegeixen els representants veïnals, que ofereixen a la FAVB per "establir ponts i facilitar contactes".

Segons la FAVB, "l'ajuntament ha de ser conscient, però, que la decisió de desallotjar Can Vies i, sobretot, l'enderrocament de l'immoble per deixar un solar buit allà on hi havia una intensa vida associativa han arruïnat qualsevol confiança i haurà d'invertir molts esforços per restablir-la".

Temes:

Can Vies