Anar al contingut

CIÈNCIA PRETÈRITA

Una exposició mostrarà el museu de ciències més antic de la ciutat

'Salvadoriana' acull el llegat de diverses generacions d'una família als segles XVII i XVIII

Alguns dels objectes que es poden trobar a Salvadoriana, una exposició sobre el patrimoni científic de Barcelona. / JOAN PUIG

Alguns dels objectes que es poden trobar a Salvadoriana, una exposició sobre el patrimoni científic de Barcelona.
Diversos objectes exposats a Salvadoriana, el gabinet de curiositats de Barcelona.
Un dels animals dissecats que es poden presenciar des daquest dilluns a lexposició Salvadoriana, a Barcelona.
Dues aus dissecades que es poden presenciar a lexposició Salvadoriana, a partir daquest dilluns.
Alguns dels objectes que podem trobar des daquest dilluns a Salvadoriana, una mostra sobre el patrimoni científic de Barcelona.
Una col·lecció de minerals que es pot visitar a Salvadoriana, el gabinet de curiositats de Barcelona.
Imatge de Salvadoriana, el gabinet de curiositats de Barcelona, una exposició que pretén difondre la cultura científica de la ciutat.
Plafó explicatiu de lexposició Salvadoriana, oberta al públic des daquest dilluns a Barcelona.
Diverses fotografies explicatives de lexposició Salvadoriana, el gabinet de curiositats de Barcelona.

/

Barcelona redescobrirà a partir d'aquest dilluns el llegat del que va ser el museu de ciències més antic de la ciutat, el "gabinet de curiositats de la naturalesa" reunit per la passió col·leccionista de diverses generacions de la família Salvador a la rebotiga de la seva farmàcia del carrer Ample gràcies a l'exposició 'Salvadoriana', a l'Institut Botànic del parc de Montjuïc.

'Salvadoriana', organitzada per l'Institut Botànic de Barcelona i el Museu de Cències Naturals de Barcelona, recrea el que eren els "gabinets de curiositats" dels segles XVII i XVIII, mostres d'elements minerals, vegetals i animals identificats, etiquetats i classificats sistemàticament amb vocació de comprendre la naturalesa i explicar-la.

L'exposició vol mostrar la cultura científica de la Barcelona de l'època i posar de manifest la connexió de la ciència que s'hi realitzava amb la que es desenvolupava a Europa. El museu va estar obert fins al 1855, any en què va morir l'últim membre actiu de la família.

Aquesta exposició s'emmarca dins dels actes de celebració del Tricentenari 1714-2014 i durarà fins a l'abril del 2016.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.