Anar al contingut

AL BARRI DE GRÀCIA

Barcelona reformarà la plaça del Diamant per dignificar la seva història i reduir els sorolls

Cinc places més, entre elles la del Sol, també es renovaran

L'Ajuntament de Barcelona reformarà entre els mesos de setembre i desembre la plaça del Diamant amb l'objectiu de reduir els sorolls nocturns i dignificar els seus elements històrics característics: el refugi antiaeri i l'escultura de la Colometa, que fa referència a la novel·la de Mercè Rodoreda amb el nom de la plaça.

Segons ha informat aquest dilluns en roda de premsa la regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos, es restaurarà l'escultura i s'il·luminarà perquè destaqui a la nit, i es canviaran els accessos al refugi per "donar molt més valor a aquests dos elements".

Els accessos al refugi --que actualment "semblen l'entrada d'un aparcament", segons el president del Taller d'Història de GràciaEloi Babiano-- seran substituïts per dues estructures de vidre que mostraran frases de persones que van viure els bombardejos i fragments de la novel·la de Mercè Rodoreda per "explicar que hi ha una història al subsòl de la plaça", ha destacat l'arquitecte del projecte, Jordi Queralt.

L'arquitecta de la reforma global de la plaça, Sophie Demigneaux, ha destacat que, amb l'objectiu de reduir els sorolls nocturns, es canviarà la disposició dels bancs per allunyar-los dels punts de llum, que al seu torn se substituiran per llums led, que a més de permetre un estalvi del 40% són més tènues i no conviden que la gent es quedi de nit.

A més, se substituiran les jardineres per parterres per evitar que la gent s'assegui, es plantaran nous arbres per esmorteir el soroll i s'instal·laran sensors de so, així com es millorarà l'àrea de jocs infantils i s'instal·larà fibra òptica i un punt wi-fi.

Fandos ha remarcat que es reformaran cinc places més del districte, una de les quals --la plaça de la Sedeta-- s'acabarà durant els pròxims dies, mentre que les obres a la plaça Gal·la Placídia s'acabaran al juny.

També es reformarà la plaça del Sol per renovar el mobiliari urbà, retirar la pèrgola i potenciar la presència de flors, mentre que a la plaça de les Dones del 36 es millorarà el paviment i la zona de jardí.

La regidora ha destacat que, una vegada es retiri la tuneladora que hi ha al subsòl de la plaça de Lesseps, començarà una reforma per urbanitzar l'espai ocupat per les obres de la línia 9 del metro i s'acabarà així l'actuació en una plaça "que sempre està en construcció".

El cost global d'aquestes actuacions excedirà els 3,4 milions d'euros: la plaça Gal·la Placídia tindrà un cost de 2,24 milions; la del Diamant, 190.000 euros; 491.043, la de la Sedeta; 176.000, la de les Dones del 36, i 324.000, la plaça del Sol, mentre que no s'ha especificat el pressupost per a la remodelació de plaça Lesseps.

0 Comentaris
cargando