CONCURS INTERNACIONAL MARIA CANALS

Un piano busca pianistes

Un piano de cua passeja per Barcelona. Busca qui el toqui. És al carrer,  al metro, en espais culturals. És una iniciativa del Concurs Maria Canals. Avui: plaça Reial (d’11.00 a 21.00 h) i estació de Diagonal del metro (16.00 a 20.00 h). Vegeu més informació a: mariacanals.org/ca 

Actuació d’uns joves a la marató de la plaça Reial del 2013.

Actuació d’uns joves a la marató de la plaça Reial del 2013. / Oliver Adell

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Una trentena de pianos emprenen avui un viatge per Barcelona a la recerca de pianistes. Seran al carrer, baixaran al metro, ocuparan espais emblemàtics. El seu periple per la ciutat, que durarà fins al 3 d'abril, s'inscriu en el Concurs Internacional Maria Canals, que celebra la 60a edició.

Un total de 88 pianistes de 26 nacionalitats participen en el certamen d'aquest 2014. Les diferents proves es realitzen al Petit Palau i al Palau de la Música fins al 3 d'abril, quan el guanyador i els dos finalistes oferiran un recital a l'Ajuntament de Barcelona.

El concurs s'ha caracteritzat sempre per la seva voluntat d'estrènyer llaços amb la societat catalana. Per això, aquest any ha abaixat els preus per assistir a les diverses proves (5 euros) i ha creat un abonament per escoltar totes les eliminatòries (30 euros). I per això, també, té un programa paral·lel i gratuït que busca acostar la música de piano als ciutadans amb el lema El Maria Canals porta cua.

Notícies relacionades

Aquest programa és el responsable dels pianos viatgers, que inicien avui la seva ruta urbana amb dues activitats significatives. La primera, una marató de piano a la plaça Reial, que sonarà ininterrompudament d'11.00 a 21.00 hores. La segona és la instal·lació d'un altre piano al vestíbul de l'estació del metro Diagonal (connexió entre les línies 3 i 5), que estarà a disposició dels viatgers fins al 2 d'abril, però que també té previstes actuacions de pianistes del Conservatori del Liceu (16.00 h), escoles de música (18.00 h) i cors (20.00 h).

El passeig de Gràcia viurà demà, dissabte, una invasió de 10 pianos, que quedaran instal·lats al llarg de l'avinguda durant tot el dia (11.00 a 20.00 h). Un altre piano se situarà cada dia a les portes d'un espai cultural (si plou, dins), com la Pedrera, el Palau Robert, el Liceu i el MNAC. També anirà al centre comercial Pedralbes Centre, a la plaça Pastrana, al restaurant 7 Portes i, fora de Barcelona, a Badalona, Manlleu i Cervera.