PALACIO DEL JUGUETE

Trasllats anticipats

Trasllats anticipats_MEDIA_1

Trasllats anticipats_MEDIA_1 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Alguns negocis afectats per la LAU han decidit traslladar-se durant els últims mesos, abans d'arribar a la data límit. Deixant enrere el local de tota la vida, amb les seves particularitats estètiques i històriques, salven el bé immaterial que és el negoci, el seu mitjà de subsistència. Un exemple és el Palacio del Juguete (foto), que ja s'ha traslladat en previsió de no poder pagar l'actualització del lloguer. «Nosaltres sabem que a finals d'aquest any hauríem de marxar», comenta el propietari, Xavier Banchs.

Gràcies a aquesta sortida anticipada del seu antic establiment del carrer dels Arcs, han rebut una indemnització que els ha permès indemnitzar els treballadors i seguir endavant en un local més petit del carrer de Capellans. «De l'altra manera, si arribàvem fins al desembre, es descapitalitzava totalment el negoci», exposa Banchs, que ha perdut gairebé tots els turistes. «Ara visc del client d'aquí, que ha vingut des de fa 80 anys, pregunta on som i és el que m'està salvant», afegeix.

Notícies relacionades

També ha apostat per aquesta opció la casa Piera Belles Arts. Al no trobar manera possible de renegociar o comprar el local de sempre, ubicat al número 13 del carrer del Cardenal Casañas, han travessat la Rambla i han obert un nou establiment a Pintor Fortuny. «Fent-ho amb temps, intentem acostumar la clientela», assenyala Sergi Piera.

La Filatèlia Majó, al carrer de Pelai, es traslladarà al mes d'abril al passatge de Permanyer. Numismàtica Monge té previst passar durant el mes d'abril a un local contigu a l'actual i, al setembre, a un entresòl de propietat del carrer de Boters.