COLMADO QUÍLEZ

Negociacions lentes o inexistents

Negociacions lentes o inexistents_MEDIA_1

Negociacions lentes o inexistents_MEDIA_1 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Prop del 40% de comerços emblemàtics analitzats per aquest diari estan pendents de renegociar l'arrendament dels seus locals aquest mateix any. Un futur incert que s'acosta a passos de gegant fins a la data límit per a la majoria, el 31 de desembre. Alguns, com l'Herbolari Llansà, Pesca Calicó, Lampisteria Espuñes, la Farmàcia Mas i Docampo i la Pastisseria Pujol, esperen encara una comunicació amb el propietari del local. «No hem negociat res», comenten la majoria d'afectats.

Notícies relacionades

Els que sí que fa temps que combaten per aquest tema han tingut una sort diferent: principis d'acord i renegociacions encarrilades que auguren la continuïtat, com és el cas de la Pastisseria La Colmena (amb un increment del 900%), el Colmado Múrria, El Rei de la Màgia i la Cereria Subirà; i altres que veuen impossible arribar a un pacte amb els arrendadors. Aquest és el cas del mític Colmado Quílez (foto), que va obrir les portes el 1906. «No crec que puguem arribar a un acord. Ens demanen un increment d'entre el 700% i el 1.200% i ens han dit que el donaran al millor postor», assenyala el gerent, Carlos Lafuente.

Víctor Riera, de teles El Indio, diu que no pot assumir una pujada. «Segurament, desapareixerà», vaticina. La Xocolateria Fargas ja no té  marge de maniobra, però les galeries comercials que ocuparan l'espai de moment només faran obres a la planta superior, ja que les botigues queden ara preservades.