Anar al contingut

'Els barris organitzats resisteixen més bé la crisi', a la portada d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Les lluites veïnals esmorteeixen l'impacte de la desigualtat als nuclis empobrits

La portada d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA d'aquest dimarts es fa ressò que els barris organitzats resisteixen més bé la crisi. Com a conseqüència de les retallades i l'alça de l'atur, les diferències entre barris rics i pobres tendeixen a augmentar. Un estudi de la UAB revela que la bretxa econòmica creix i augmenta la segregació territorial, ja que les limitacions de les polítiques públiques s'han aplicat en la mateixa mesura però afecten més les zones més empobrides. L'estudi també constata que les lluites veïnals han esmorteït l'impacte de la crisi.

La primera pàgina del diari també destaca la guerra oberta pel negoci del mòbil en el marc del congrés de Barcelona; que els plans de pensions rendeixen menys que l'Ibex i el deute; que el contracte de Neymar suma 13,5 milions d'euros més, i que un centenar de persones salten la tanca de Melilla davant la passivitat de la Guàrdia Civil.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.