RECONEIXEMENTS ANUALS

L'alcalde Xavier Trias entrega les 25 Medalles d'Honor de Barcelona

Els guardons reconeixen persones o entitats que contribueixen al desenvolupament de la consciència ciutadana

4
Es llegeix en minuts

L'alcalde Xavier Trias ha entregat aquest dimarts les Medalles d'Honor del 2013 en un acte celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest guardó el va crear el consistori el 1997 amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis del Pla, fita històrica en la construcció de la Barcelona moderna.

Any rere any, un total de 25 ciutadans o entitats reben aquest reconeixement, ja sigui a proposta del Consell Plenari Municipal o dels Consells de Districte. Aquests guardons són un reconeixement a aquells ciutadans i entitats que amb la pràctica de la seva tasca professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i valors cívics.

En l'àmbit ciutadà s'han entregat premis a:

Josep Vicenç Fabra Muntadas. En reconeixement de la seva trajectòria empresarial i personal al capdavant de la companyia Fabra i Coats, i per la seva tasca en favor de les condicions socials i laborals dels treballadors.

Isidre Molas Batllori. Per la seva destacada tasca acadèmica en les especialitats de ciència política i dret constitucional, com a historiador i en reconeixement de la seva trajectòria política en favor del pensament d'esquerres.

Sor Genoveva Masip. Pels seus més de 60 anys de treball en favor de la integració social i d'ajuda a les persones necessitades i en risc d'exclusió.

Federació d'Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS). Per la seva tasca humanitària i el seu compromís en la lluita per la independència i l'autodeterminació del poble sahrauí.

Jesús Portavella Isidoro. Per la seva dedicació a la tasca de recuperació del patrimoni urbanístic i la història local de la ciutat de Barcelona a través de l'estudi del nomenclàtor.

Per districtes, els guardonats són:

Ciutat Vella:  Antònia Vilàs Ferràndiz. A títol pòstum, per una vida dedicada a la poesia i la composició, en particular d'havaneres, i per la seva implicació en el barri de la Barceloneta.

Associació per a Joves TEB. Per la seva implicació en projectes que fomenten la inclusió social i la igualtat d'oportunitats, i pel seu compromís amb els moviments que lluiten activament contra el racisme i la xenofòbia al barri del Raval.

Eixample: Ballets de Catalunya, Associació Cultural. En el seu 60è aniversari, per la important tasca de dignificació i divulgació de la dansa tradicional i la cultura catalana en general.

Jordi Bonet Armengol. Per la seva destacada tasca en el camp de l'arquitectura i al capdavant de les obres de la Sagrada Família.

Sants-Montjuïc: Escola Miquel Bleach. Per la seva contribució en favor de la formació de les persones en els valors de la tolerància, la solidaritat i el respecte a la diversitat.

Josep Vicenç Ortiz Barreda. En reconeixement de la seva contribució i col·laboració a la comunitat associativa en defensa dels interessos dels barris d'Hostafrancs, Sants i la Bordeta.

Les Corts: Col·legi Paideia. Per una trajectòria en favor de l'atenció als nens i nenes amb discapacitat psíquica i d'aprofundiment en la millora dels mètodes d'aprenentatge.

Alfonso Huéscar Sánchez. Pel seu constant esforç i dedicació en el món associatiu, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns dels barris de la Maternitat i Sant Ramon.

Sarrià-Sant Gervasi: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. En el 150è aniversari de la inauguració del tren de Sarrià, per la seva contribució a la connexió entre el districte de Sarrià-Sant Gervasi i la ciutat de Barcelona, i amb altres punts de Catalunya, i a la vertebració interna entre cadascun dels barris que enllaça.

Marta Mestres Rodon. Per la seva tasca com a presidenta de la llar Mossèn Lluís Vidal, entitat de referència en districte en l'àmbit de l'atenció a la gent gran.

Gràcia: Matilde Climent Gómez. En reconeixement de la seva vocació social i tasca comunitària com a impulsora i directora del Banc d'Aliments de Gràcia Nord.

Espectarama, SA (Cinemes Verdi). Per una llarga trajectòria en el camp de la difusió cinematogràfica, amb una oferta de cine de qualitat allunyada dels circuits comercials.

Horta-Guinardó: Federació de Comerç Cor d'Horta i Mercat d'Horta. Per la seva tasca en favor del comerç de proximitat al barri d'Horta i el foment de la col·laboració al barri entre els professionals del sector.

Taller Escola Sant Camil. Pels més de 50 anys de treball en favor de l'atenció de persones amb discapacitat, la seva integració sociolaboral i la sensibilització de la societat.

Nou Barris: Associació Cultural Amics de Sant Froilà. Per la seva contribució al foment de la convivència, la cohesió social i l'agermanament entre gallecs i catalans.

Fundació Yehudi Menuhin Espanya. Per fomentar la integració educativa, social i cultural de nens amb risc d'exclusió social a través de l'art i l'educació.

Sant Andreu: Montserrat Cararach Bruguera. Per la seva iniciativa en favor dels més necessitats i pel seu treball incansable, discret i constant per les persones del seu barri i de la seva ciutat des del vessant professional i des del voluntariat.

Juan José Moro Viñuelas. Per la seva iniciativa en favor de les persones amb discapacitat i la seva defensa del teixit associatiu com a clau per a la millora de la qualitat de vida dels veïns dels barris.

Notícies relacionades

Sant Martí: Club Esportiu Júpiter. Pels seus més de 100 anys d'història dedicada al món de l'esport i en defensa dels valors de la catalanitat.

Jordi Giró Castañer. Pels seus 20 anys de dedicació als altres des de l'acció veïnal, mantenint en tot moment la responsabilitat i el compromís per millorar la vida dels seus conciutadans.