La gran llosa del mercat de Sant Antoni agafa cos

L'alcalde Trias assegura que pitjarà l'accelerador perquè l'obra es pugui acabar a final del 2015

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / Barcelona

La reforma integral del mercat de Sant Antoni està immersa en la segona fase, l'avanç més visible de la qual serà la gran llosa que aquests dies comença a agafar cos i sobre la qual es desenvoluparà el futur mercat. La nova inversió de 12,9 milions permetrà crear aquesta gran superfície i iniciar ben aviat l'excavació de 160.000 metres cúbics on s'encaixaran quatre plantes subterrànies.

Aquesta mateixa setmana es portarà a terme una altra gran injecció de formigó (més de 300 camions) per anar consolidant aquesta llosa d'1,20 metres d'alçada suportada per macropilars.

Notícies relacionades

L'alcalde Xavier Trias ha visitat aquest dimarts les obres amb els arquitectes responsables del projecte, enginyers i constructores, amb la promesa d'accelerar al màxim les futures inversions perquè l'última fase de treballs (a l'interior del recinte) es pugui portar a terme en paral·lel a les subterrànies.

Els comerciants confien que l'equipament, que va patir una aturada per troballes arqueològiques, estigui a punt a final del 2015 i no a meitat del 2016, com passarà si l'ajuntament no hi pot injectar abans més diners. La reforma total costarà uns 60 milions d'euros i implica nous espais per als seus tres mercats coexistents: l'alimentari, el de roba i encants, i el dominical de llibres.