Anar al contingut

Trias demana una llei de mecenatge orientada a l'atenció social

L'alcalde ha considerat que el tercer sector genera cohesió social, riquesa i llocs de treball estables

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha demanat avui a l'Estat que elabori al més aviat possible "una bona llei de mecenatge orientada especialment a l'atenció social".

"En el mecenatge no val tot i per això s'ha d'orientar bé i prioritzar el desenvolupament del tercer sector, que genera cohesió social, riquesa i llocs de treball estables", ha assenyalat Trias, que ha dit que a Espanya no és fàcil elaborar una bona llei de mecenatge "perquè hi ha molta picaresca".

Trias ha considerat urgent comptar amb aquesta llei perquè les aportacions privades permetin a les entitats del tercer sector social fer front a les necessitats en un moment de crisi, amb algunes administracions "arruïnades", i evitar el "perill" que es quedin en el voluntarisme i deixin de professionalitzar-se.

L'alcalde ha fet aquestes declaracions en la inauguració del curs Consorci Universitat Internacional Menédez Pelayo (UIMP) 'Tercer sector i desenvolupament econòmic i social'.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.