Un estudi delata l'americanització del mercat laboral de Barcelona

L'anàlisi revela que la capital catalana capeja la crisi millor amb l'avanç del contracte temporal

Cua en una oficina de treball del barri Gòtic.

Cua en una oficina de treball del barri Gòtic. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
CARLES COLS / Barcelona

«Les conseqüències d'una crisi de llarg recorregut són impredictibles». Era una de les advertències prèvies que l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) va realitzar el 2011 quan va decidir explorar quin impacte social estava tenint la crisi econòmica a Barcelona i a la galàxia de municipis que envolten la capital catalana.

Moltes de les xifres que inclou aquell informe que ara té previst fer públic l'IERMB han quedat desbordades per la realitat, però algunes de les tendències que hi van apuntar els autors encara són dignes de tenir en compte. Sobretot una. Barcelona viu d'una manera molt diferent la crisi que pateix la resta de l'àrea metropolitana.

Notícies relacionades

És un bon port davant el temporal de l'atur, però, segons l'informe, és també, i això és menys conegut, un camp de batalla en què els contractes temporals fa temps que estan guanyant la guerra als contractes indefinits, potser com a avançament del que serà comú quan acabi la recessió. Barcelona és un aperitiu potser de l'americanització del mercat laboral que s'acosta.

>> Llegiu la informació completa Un estudi delata l'americanització del mercat laboral de Barcelona a e-Periódico.