ACTIVITATS GRATUÏTES EN 62 CENTRES

La nit dels museus

Més de 60 museus de Barcelona i els seus voltants obren les portes fins a la matinada amb una oferta gratuïta d'exposicions, música i activitats familiars.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Aquesta nit no té desperdici. Més de 60 museus de Bar-celona i la seva àrea metropolitana obren les portes gratuïtament des de les set de la tarda fins a la una de la matinada. Molts, a més a més, ofereixen activitats de tota mena per amenitzar les visites. I a sobre, EL PERIÓDICO anima tots els seus lectors a sortir, recórrer-los, fotografiar l'experiència i compartir-la a través de les xarxes socials (amb l'etiqueta #capturaelmuseu a Twitter i Instagram).

Aquest programa tan rodó és la Nit dels Museus, una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa a la qual se sumen més de 3.000 museus de 40 països. Per si això fos poc, la cita nocturna d'aquest any coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, que sempre se celebra el 18 de maig, i per aquest motiu molts centres obriran les seves portes de forma gratuïta durant tot el dia.

La llista de centres que any rere any participen en aquesta nit tan especial no para de créixer. Entre els que aquest any s'incorporen a la nòmina -una quinzena- destaquen la Pia Almoina, el Museu del Barça, diversos espais romans del Museu de Badalona i el Refugi 307, amb visites comentades fins a la mitjanit.

ACTIVITATS / El programa d'activitats que organitzen els diferents centres per animar la concurrència és ampli i variat. I tot és gratis. Per facilitar l'elecció, l'Ajuntament de Barcelona ha agrupat els 62 museus que participen en sis rutes geogràfiques diferents amb totes les dades necessàries, des d'adreces i números de telèfon fins a horaris, exposicions i, el més interessant, tota l'oferta lúdica de la nit.

Notícies relacionades

Perquè hi ha moltes propostes i per a tots els gustos. Moltíssimes visites guiades, molta música en directe (a CaixaForum, el MEAM, el Muhba de la plaça del Rei, la Casa Romana dels Dofins de Badalona, el Cercle Sant Lluc, el Monestir de Pedralbes), diversos tallers infantils (a l'Arxiu Fotogràfic, CosmoCaixa, Fundació Tàpies, Museu Arqueològic, Museu de la Xocolata). I projeccions (a la Fundació Miró, Museu de la Moto), recitals (al Museu Agbar),performances(al Macba), espectacles audiovisuals (Museu del Disseny, Marítim, Can Tinturé), teatre (Museu d'Història de Catalunya, La Rajoleta, Museu Blau), màgia i un llarguíssim etcètera.

Més info a www.elperiodico.cat i www.lanitdelsmuseus.cat