El llegat de Joan Miró

L'aeroport del Prat rep cada any centenars de peticions per filmar i fotografiar el mural del pintor

Mural de Joan Miró a l’aeroport de Barcelona.

Mural de Joan Miró a l’aeroport de Barcelona. / MÓNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / Barcelona

Joan Miró(Barcelona, 1893-Palma de Mallorca, 1983) va deixar escrit el 1971 que la sevadonacióper a la capital catalana seriaper terra, mar i cel: "Un mural a l'aeroport per donar la benvinguda a la gent que arribi des de l'aire, un monument (que va ser l'escultura 'Dona i ocell') per rebre qui vingui per carretera, un mosaic a la Rambla, per a les persones que entrin pel mar, i la Fundació Joan Miró, com a porta oberta a un futur d'intercanvi cultural".

I així va ser. Tot això forma part delllegat de Miróa Barcelona, que ha posat el seu nom a un carrer de laVila Olímpica, a l'anticparc de l'Escorxador, a unpoliesportiui a unabiblioteca.

Notícies relacionades

Aquest any es compleixen, el 20 d'abril, 120 anys del seu naixement i el 25 de desembre, 30 de la seva defunció. La seva obra repartida per Barcelona és avui unrecorregut turísticque atrau persones de tot el món fascinades per un autor venerat als grans museus, entre ells elCentre Pompidoude París, elMuseu Hakonede Tòquio i elMuseu d'Art Modernde Nova York.

>>Llegiu la informació completa sobre elllegat barceloní de Joan Miró a e-Periódico.