Anar al contingut

El llegat de Joan Miró

L'aeroport del Prat rep cada any centenars de peticions per filmar i fotografiar el mural del pintor

CRISTINA SAVALL / Barcelona

Joan Miró (Barcelona, 1893-Palma de Mallorca, 1983) va deixar escrit el 1971 que la seva donació per a la capital catalana seria per terra, mar i cel: "Un mural a l'aeroport per donar la benvinguda a la gent que arribi des de l'aire, un monument (que va ser l'escultura 'Dona i ocell') per rebre qui vingui per carretera, un mosaic a la Rambla, per a les persones que entrin pel mar, i la Fundació Joan Miró, com a porta oberta a un futur d'intercanvi cultural".

I així va ser. Tot això forma part del llegat de Miró a Barcelona, que ha posat el seu nom a un carrer de la Vila Olímpica, a l'antic parc de l'Escorxador, a un poliesportiu i a una biblioteca.

Aquest any es compleixen, el 20 d'abril, 120 anys del seu naixement i el 25 de desembre, 30 de la seva defunció. La seva obra repartida per Barcelona és avui un recorregut turístic que atrau persones de tot el món fascinades per un autor venerat als grans museus, entre ells el Centre Pompidou de París, el Museu Hakone de Tòquio i el Museu d'Art Modern de Nova York.

>>Llegiu la informació completa sobre el llegat barceloní de Joan Miró a e-Periódico.

0 Comentaris
cargando