fires. SALONS DEDICATS A L'EDUCACIÓ

Quan s'acaba l'ESO

El Saló de l'Ensenyament informa i assessora sobre quin camí es pot seguir a l'acabar l'ESO. Futura orienta els llicenciats en altres estudis més enllà de la carrera.

Reina Maria Cristina, s/n. De 10.00 a 19.00 h (diumenge, fins a les 14.00 h). 5 euros. www.ensenyament.com/ca

Diversos joves busquen informació en una edició anterior de la fira.

Diversos joves busquen informació en una edició anterior de la fira. / arxiu

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

S'caba l'ESO i un abisme s'obre davant de molts estudiants. Fins llavors no hi havia elecció: ensenyament obligatori i punt. És fàcil quan no hi ha res a decidir. Però ¿què es pot fer a partir d'ara? ¿Batxillerat científic o social? ¿Cicle formatiu mitjà o superior? ¿Bioinformàtica o geologia? ¿Instructor de vol o tècnic de vídeo? ¿Gastronomia o turisme? Davant d'una oferta tan extensa, triar és complicat. Per facilitar aquesta tasca a estudiants i famílies torna el Saló de l'Ensenyament de Fira de Barcelona. El certamen, que obre les seves portes des d'avui fins diumenge, dia 17, s'emmarca en la Setmana de la Formació i el Treball, una de les grans cites del món educatiu que també engloba el saló Futura, que orienta els ja llicenciats sobre màsters i postgraus i que tindrà lloc els dies 15 i 16.

En aquesta 24a edició, la fira reuneix 175 expositors -25 d'internacionals- que presentaran una completa oferta d'estudis de batxillerat, totes les carreres universitàries, més de 150 especialitats de formació professional, estudis superiors, complementaris, cursos d'idiomes i serveis a l'educació.

ORIENTACIÓ / El saló, ubicat al palau 2 del recinte de Montjuïc, disposa de diversos serveis d'informació i orientació per resoldre dubtes sobre quins estudis s'adapten millor a les seves preferències i aptituds, les proves d'accés a la universitat i les beques i ajudes disponibles.

Notícies relacionades

Aquest any, la cita comptarà amb més espai dedicat a la formació professional, considerada una de les millors vies per aconseguir feina, i sobretot a l'anomenada formació professional dual, un model que permet que l'alumne compagini els estudis al centre docent amb l'activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant.

La fira també disposa de zones dedicades a altres llengües -el Saló dels Idiomes-, als estudis de ciència i tecnologia -l'EspaiCiència- i una àrea multimèdia que promet ser el més visitat, perquè donarà protagonisme a la creació de videojocs i a la realitat augmentada i a més a més ha programat diversos tallers -d'animació i imatge en 3D- com també una classe magistral del dj Javi Mula.