Anar al contingut

Les botigues de producte més fresc eclosionen a Barcelona

La filosofia saludable del 'quilòmetre zero' i el menjar ecològic s'estenen malgrat la crisi

PATRICIA CASTÁN / Barcelona

Sembla un contrasentit, en plena crisi i amb la invasió (i triomf) de les econòmiques marques blanques dels grans súpers. Però en paral·lel a la retallada en la cistella d'anar a comprar dels barcelonins, a la ciutat s'està vivint una evident proliferació de comerços on el que prima és el producte ultrafresc, de màxima proximitat (o anomenat 'quilòmetre zero'), amb el mínim d'intermediaris i també en la seva versió ecològica. Desenes d'establiments estan obrint els últims mesos a tots els districtes, amb el convenciment que el client anhela qualitat encara que solament sigui, selectivament, en els productes que considera prioritaris al seu rebost. Darrere d'aquesta tendència s'hi amaguen tant empreses familiars tradicionals que fan el salt a la capital catalana després de triomfar amb la venda a domicili (via internet), com emprenedors que creuen que la crisi també està fomentant nous valors de consum.

Des de fa uns quants anys són molts els restaurants que es fixen en els proveïdors de quilòmetre zero, a la recerca de matèria primera de temporada i procedent de la regió, de manera que el salt de la terra o de la granja d'origen al plat sigui com més ràpid i fluid millor. Amb la crisi, ara són molts els seguidors d'aquesta filosofia que volen portar-la directament a la taula de les seves llars.

>> Llegiu la informació completa de Les botigues de producte més fresc eclosionen a Barcelona a e-Periódico.

0 Comentaris
cargando