cita popular amb un sector creatiu

Barcelona Design Festival busca projecció mundial

El 26 de juny comença una marató d'activitats al voltant del disseny

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL
BARCELONA

Barcelona vol projectar el potencial de les seves empreses de disseny, dels emprenedors i professionals d'aquest sector per ajudar-los a competir en el mercat internacional. Dins d'aquest objectiu s'emmarca Barcelona Design Festival, que celebra la segona edició del 26 de juny al 5 d'octubre. L'Ajuntament, Foment de les Arts i el Disseny (FAD) i Barcelona Centre de Disseny (BCD) promouen una marató d'activitats obertes al gran públic.

Exposicions, congressos, entregues de premis, debats, tallers, circuits, conferències, un cicle de cine, un mercat d'idees i jornades de portes obertes són els reclams per dimensionar Barcelona com una ciutat puntera en el disseny.

Notícies relacionades

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, va explicar ahir que, igual que l'any passat, el festival es desdobla en dos epicentres: el FADfest, que comença el 26 d'aquest mes, i el Barcelona Design Week, previst per al 5 d'octubre. «El propòsit és generar una economia competitiva. Barcelona ha d'apostar per la innovació i recuperar la capacitat pal·liativa dels sectors en crisi», va argumentar.

Miquel Espinet, president del FAD, va informar que aquest any Barcelona Design Festival incrementarà els escenaris. «Comptem amb el FAD, el Macba, el Centre de Cultura Contemporània, la Fàbrica Moritz, Roca Gallery, l'Escola Eina, la Filmoteca de Catalunya i el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona». I estan a l'espera que el 2013 s'incorpori el museu Dhub, que inaugurarà seu a les Glòries.