NOU MAPA DEL TRANSPORT PÚBLIC

Barcelona començarà a l'octubre a reordenar la xarxa d'autobús amb cinc línies

El nou mapa s'implantarà per fases i suposarà crear progressivament un total de 28 eixos, 17 de verticals, 8 d'horitzontals i 3 de radials

L'"aposta política" de Trias coincideix amb l'aturada de la construcció de la L9 i la difícil execució de la connexió del Trambaix i el Trambesòs

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / Barcelona

Barcelona s'ha decidit areordenar la xarxa d'autobusos urbans per convertir-la en ortogonal i començarà a l'octubre posant en marxa les primeres cinc línies, segons ha anunciat aquest dimecres l'alcalde,Xavier Trias, que ha considerat l'operació com "l'aposta més important per altransport públic de la ciutat en 10 anys". En roda de premsa, Trias ha anunciat que aquesta aposta política passa per "donar prioritat als autobusos" i adaptar la xarxa al segle XXI fent-la més racional, clara i ràpida, cosa que coincideix en un moment en què la construcció de la línia 9 del Metro està parada, i en què difícilment es pot executar la connexió dels tramvies, el Trambaix i el Trambesòs.

28 eixos

Notícies relacionades

La nova xarxa s'implantarà per fases i suposarà crear progressivament un total de28 eixos, dels quals 17 són verticals (alineació mar-muntanya), vuit són horitzontals (Llobregat- Besòs) i tres tenen disposició radial i travessen els anteriors en diagonal; que substituiran línies amb què se solapin, i així es modifica el model que s'havia anunciat el 2010, denominat RetBus, que preveia menys línies noves però encara més ràpides.

El nou sistema suposa el pas a un esquema de xarxa que permetrà que en el 95% dels casos els ciutadans puguin desplaçar-se a qualsevol punt de Barcelona fent un únic transbord. La nova xarxa aplicarà avenços tecnològics a la millora del servei i potenciarà l'atenció i la informació a l'usuari. S'equiparà el màxim nom de parades amb pantalles d'informació que oferiran la previsió del temps d'arribada dels busos i altres informacions del servei.