SENTÈNCIA JUDICIAL

Invalidesa laboral per al·lèrgia als excrements dels coloms

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT
BARCELONA

El Jutjat Social número 2 de Barcelona ha reconegut la condició d'invalidesa absoluta a una treballadora de Turisme de Barcelona, que exerceix com a informadora a la plaça de Catalunya i a la Rambla, perquè no pot portar a terme cap mena d'esforç com a conseqüència de l'al·lèrgia que pateix per l'exposició continuada als excrements de coloms i altres aus que tenen una presència habitual a Barcelona.

Segons la resolució judicial, la presència massiva d'excrements de coloms i lloros a la zona en què G. T. V. realitzava la seva tasca va ser la causa desencadenant de la seva malaltia, una patologia que constitueix una greu afectació del sistema respiratori que en casos severs, com el que presenta l'afectada, pot evolucionar cap a una fibrosi pulmonar.

Notícies relacionades

En contra del criteri de l'Institut Nacional de Seguretat Social, la jutge María Luisa Sanz atorga credibilitat a les proves i informes mèdics que des d'un primer moment van vincular el quadro clínic de la dona a la inhalació involuntària dels detritus dels ocells que, de forma ostensible, ocupen els espais on des del 2006 treballava la demandant. Els excrements de les aus van actuar com a agents al·lergògens de primer ordre, afectant de forma important i permanent la salut de G. T. V, i incapacitant-la per portar a terme qualsevol mena d'activitat professional.

INSPECCIÓ DE TREBALL / La jutge detalla un informe d'un inspector de treball que apunta que la zona de la plaça de Catalunya i la Rambla està «permanentment plena de coloms i altres ocells» i, per tant, bruta d'excrements. La sentència, que recull els arguments del Col·lectiu Ronda, assenyala que l'alveolitis al·lèrgica que pateix la dona ha estat contreta amb motiu de la seva activitat laboral, de manera que la situa en el marc d'un accident de treball. La patologia de la dona segueix empitjorant malgrat que ja no està en contacte amb els excrements de les aus i, per això se li concedeix la invalidesa absoluta.

Temes:

Pensions Coloms