Anar al contingut

CRISI EN ELS SERVEIS BÀSICS

Sant Andreu planta cara a les retallades en el transport públic

Els veïns recullen firmes per recuperar les línies de bus restringides

Els residents es queixen d'haver de fer tres transbords per arribar al centre de Barcelona

EL PERIÓDICO / Barcelona

Les associacions de veïns dels barris de Bon Pastor, la Sagrera, Sant Andreu i Trinitat Vella han iniciat una recollida de firmes després de la supressió i reducció de servei de diverses línies d'autobús. Les entitats demanen a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que busqui "una solució amb la finalitat de no perjudicar els usuaris" de la línia 35 de TMB, i que no suprimeixi l'autobús de barri 126 de TMB en dies festius. També reclamen a Tugsal que es replantegi l'alteració dels recorreguts B-20 i B-22.

Els veïns del districte de Sant Andreu defensen que amb l'eliminació del B-22 i el 35 i el canvi de recorregut del B-20 --l'únic bus que els portava al centre, fins a la plaça d'Urquinaona--, ja no poden connectar-se "directament" amb els hospitals de Sant Pau i Dos de Maig, la Fundació Puigvert, l'estació de la Sagrera de Renfe o les línies 1, 5, 9 i 10 de metro. "Si bé és cert que la nova L-9 possibilita aquest recorregut per a una part dels veïns, no és menys cert que la majoria dels usuaris d'aquestes línies d'autobús són gent gran que ara han de fer, en alguns casos, fins a tres transbords, cosa que dificulta la seva mobilitat", ressalten. 

Les queixes per la reducció de servei, especialment els busos de barri en diumenges i festius, no es restringeixen a Sant Andreu. També han fet públic el seu rebuig veïns de Nou Barris perquè s'ha suprimit el 31, així com els residents del barri de la Bordeta, a Sants, per la reducció del 91 i 115, o els de Sant Genís dels Agudells, a Horta-Guinardó, pel 112. En declaracions a Europa Press, el secretari de l'associació veïnal de Sant Genís, Xavier Civit, que pugna perquè el 112 torni a circular en diumenges i festius, ha explicat aquest dimarts que per ara no han tingut èxit amb les seves reivindicacions, i recorda que estan en un barri de muntanya que necessita el bus. 

Ha destacat que el Govern municipal i TMB "només presenten arguments de caràcter econòmic i que s'obliden dels temes socials", i recorda que els diumenges l'utilitzaven unes 400 persones. Per això cada dijous es manifesten i aquest mateix dimarts tornaran a fer-se sentir a l'Audiència Pública del Districte d'Horta-Guinardó. Les retallades a TMB es van començar a aplicar el 14 de gener amb l'objectiu d'estalviar durant aquest any 56 milions d'euros. La companyia pública de transport arrossega un deute de 200 milions d'euros.

0 Comentaris
cargando