INQUIETUD VEÏNAL

Gavà Mar alerta d'una «greu regressió» de la sorra de la platja

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
GAVÀ

La capacitat de regeneració de la naturalesa és un fet tan inqüestionable com sovint incomprensible. En el cas del mar, el vaivé de les onades arrossega i empeny una sorra que no para de moure's dins d'un ordre harmònic. A Gavà Mar, però, aquest dinamisme dels elements s'ha vist greument alterat les últimes setmanes a conseqüència dels forts temporals que han deixat al descobert estructures de formigó que ningú havia vist fins ara.

Notícies relacionades

L'Associació de Veïns de Gavà Mar considera que la causa última d'aquest fenomen és la «dinàmica que està provocant l'ampliació del port de Barcelona», que va requerir un canvi del traçat final del riu Llobregat. Aquell projecte va obligar l'Autoritat Portuària a nodrir de sorra la platja del Prat afectada per la modificació del litoral, però la resta de localitats (Viladecans, Gavà i Castelldefels) van quedar al marge del pacte. Elisabet Martínez, presidenta de l'Associació de Veïns de Gavà Mar, va explicar ahir que el Parlament es va comprometre el dia 14 de setembre a portar a terme un estudi sobre la situació de les platges, però considera que, al marge d'informes, «és necessària una actuació urgent davant d'aquesta greu regressió».

LA MÀ DE L'HOME / Martínez ha portat el cas a l'ajuntament, però, segons explica, al consistori defensen que la platja es regenerarà sola, i, en tot cas, deriven la responsabilitat a l'Àrea Metropolitana. Un cop vistes les imatges que els veïns han penjat a la pàgina la web de l'associació, sembla evident que el mar ha guanyat el primer assalt a la costa, creant uns desnivells de difícil marxa enrere si la mà de l'home no actua amb certa urgència.