MULTIREINCIDENTS

Cau una banda de sis lladres que van ser denunciades 390 vegades

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO
BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una de les principals bandes decarpeteresque operava a la ciutat. A aquest tipus de carteristes se les anomena així per la seva manera d'actuar: un grup de dones, sobretot de noies joves, amb una carpeta i un formulari es fan passar per voluntàries que demanen una ajuda per a un projecte humanitari d'atenció a la infància. Mentre el turista llegeix el fullet o omple el formulari que li col·loca sobre una carpeta una de les noies, una altra se situa al darrere i li roba les pertinences, sobretot mòbils, carteres i càmeres.

Notícies relacionades

Les detingudes pels Mossos són sis noies romaneses d'entre 18 i 28 anys que acumulaven un total de 96 detencions i que en 390 ocasions més van ser atrapades robant, encara que com que la quantia no arribava a 400 euros no van poder ser detingudes. A més a més, en 1.101 ocasions van ser identificades, és a dir, un agent de la policia els va demanar la documentació just quan veia que anaven a actuar.

GRUP CRIMINAL / Els agents han investigat durant dos mesos aquestes dones per demostrar que formaven part d'un grup criminal, una figura inclosa en el nou Codi Penal i que, en el cas dels autors multireincidents de la falta de furt, preveu una pena de tres mesos a un any de presó. Les detingudes vivien entre Barcelona i Santa Coloma, es reunien cada matí a la parada de metro d'Artigues-Sant Adrià i des d'allà anaven a enclavaments turístics. El març passat ja van ser detingudes 11 persones que explotaven aquestes carteristes.