Anar al contingut

INTERACCIÓ AL DISSENY HUB BARCELONA

Tecnologia i vida quotidiana

MARINA MUÑOZ BENITO
BARCELONA

Fer reflexionar el gran públic sobre la importància de les màquines en la nostra vida diària, la seva funcionalitat i la inversió que representa la seva invenció. Aquest és l'objectiu de I/O/I Els sentits de les màquines, una mostra didàctica i experiencial sobre la interacció entre els humans i les màquines que es porta a terme al Disseny Hub Barcelona (DHUB) fins a l'agost de l'any que ve.

Segons la comissària de la mostra, Núria Díaz, aquesta té lloc en un moment crucial de la història. «Després d'introduir les computadores en la vida domèstica, el World Wide Web (www) i les xarxes socials, és el moment d'incloure la tecnologia en la vida quotidiana, de dotar d'informació els objectes inerts», apunta Díaz, que és directora de l'Institut de Disseny, Art i Tecnologia (IDAT).

Tres grans espais acullen el cos principal de la mostra, que inclou prototips i obres interactives acabades d'una gran varietat d'artistes nacionals i internacionals i que l'usuari pot manipular i descobrir segons el seu gust. La primera part, que és la més didàctica, presenta als visitants els mínims elements d'interacció gràcies als quals es produeix la comunicació entre l'home i la màquina: els sensors.

Posteriorment, dues grans sales presenten instal·lacions amb una complexitat que va augmentant gradualment a mesura que el visitant va avançant en el seu recorregut per la mostra. Un exemple d'això és Giffi, un kit de construcció que permet als nens construir robots cinètics. Una altra de molt original és My little piece of privacity, una cortina que es mou alhora que ho fa la persona. Més endavant, i com si es tractés d'un dibuix animat materialitzat, s'afegirà a la mostra Maximus, que és una espècie de llum de taula que imita les emocions humanes.

Al laboratori d'interacció, un espai complementari a la mostra, es porten a terme tallers per a tots els públics, la reparació d'algunes peces i mostres de projectes d'interacció social. Un d'ells és el de Patrimoni íntim de les ciutats, basat en els codis QR, una tecnologia que, a través d'una aplicació d'un telèfon mòbil, capta un codi de barres bidimensional que dirigeix l'usuari a una web. Un altre és Hanky Pancreas, un producte que transforma i camufla els monitors de glucosa en accessoris de moda.

0 Comentaris
cargando