Anar al contingut

lenta TRANSFORMACIÓ URBANÍSTICA d'una antiga fàbrica DE SANTS

Els veïns mantenen el pla d''okupar' Can Batlló

Planegen l'entrada pacífica al recinte l'11 de juny després d'esperar-se 35 anys

La cessió provisional d'una nau per crear una biblioteca no evita la mobilització

HELENA LÓPEZ
BARCELONA

Petit pas endavant en la lentíssima recuperació de Can Batlló, 35 anys després de l'inici de la campanya ciutadana per reconquistar l'antic recinte fabril. El districte de Sants-Montjuïc cedirà de manera provisional als veïns una nau de 800 metres quadrats per habilitar-hi una biblioteca, una solució que no convenç la Plataforma Can Batlló és per al Barri, ja que es tracta d'una nau que dóna al carrer -lluny del cor del recinte-, i que és un edifici aixecat sobre un terreny en què hi ha prevista una zona verda, de manera que es tracta d'una cessió amb els dies comptats que no ha aconseguit desactivar els plans dels veïns: entrar al recinte l'11 de juny.

La nau on es podria construir aquest equipament, al carrer d'Amadeu Oller, no té cap valor arquitectònic per ser conservada i s'hi accedeix pel carrer, cosa que, segons l'opinió dels veïns, la converteix en un espai perimetral que no satisfà la seva voluntat d'entrar i «obrir» el polígon al barri. Aquests també consideren un malbaratament gastar recursos en un local que acabarà sent enderrocat. L'encara regidora de Sants-Montjuïc, Inma Moraleda, al·lega que la inversió que s'haurà de fer a la nau és mínima, ja que està en bones condicions.

La cessió d'aquesta nau no és l'única novetat en aquesta gran reforma urbanística paralitzada a la ciutat des de fa anys. Precisament per intentar desencallar la frustrada operació, el districte va proposar en l'última comissió de seguiment del projecte assumir les últimes indemnitzacions pendents -que paralitzen el projecte- a compte de la propietat, si aquesta no pot o no vol fer-ho ara. Això es faria amb els 40 milions que un recent acord de govern va reservar per resoldre indemnitzacions en els grans projectes de ciutat. Aquesta notícia, que l'encara regidora de Sants-Montjuïc considera un pas endavant, tampoc va convèncer els veïns, que la van interpretar com una promesa electoral i que no es fien de com es materialitzarà una vegada format el nou

consistori.

AVAL HISTÒRIC / Davant d'aquesta situació, la Plataforma Can Batlló és per al Barri segueix amb la intenció d'entrar -amb tota la força possible- al recinte el pròxim 11 de juny. «Hem fet centenars d'assemblees, reunions, acords i pactes. Hem sigut lluitadors, combatius i persistents. Per això creiem que la història ens avala per entrar el pròxim 11 de juny al polígon, ocupar les naus, crear zones verdes i, en definitiva, fer tot allò que l'ajuntament, el districte i els polítics que ens han governat ens deuen des de fa 35 anys», anuncia la plataforma en un

comunicat.

La seva intenció és «apropiar-se» les principals naus i fer-hi la biblioteca popular. «Can Batlló serà allò que els veïns vulguin. Si hi volen plantar cols, que en plantin», resumia una de les impulsores.

0 Comentaris
cargando