EXIGÈNCIA A FOMENT

Montcada talla dos dies les vies per reclamar-ne el soterrament

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Doble manifestació i doble tall de vies a Montcada i Reixac per exigir al Ministeri de Foment que compleixi amb el soterrament pactat del corredor ferroviari que divideix el centre de la ciutat. Uns 2.000 veïns, segons els organitzadors, van tornar a interrompre ahir a la nit la R-2

de Rodalies i la línia de Portbou i França durant 20 minuts, igual que ho havien fet dijous. Al capdavant de l'acció hi havia l'ajuntament en ple amb l'alcaldessa socialista María Elena Pérez i els líders dels cinc grups, PSC, ICV, CiU, ERC i PP, a més de dos representants de la plataforma unitària Tracte Just Soterrament Total.

Notícies relacionades

La desaparició d'aquestes vies és una vella reivindicació compartida per tot el municipi que per fi es va pactar amb l'Estat el 2007 com a compensació pel túnel de l'AVE que es construeix sota del mateix corredor. Però el compromís no va avançar i a l'octubre després de noves pressions de l'ajuntament i els veïns, Foment va dir que dividia el projecte (5,2 quilòmetres i 330 milions) en cinc per facilitar la seva execució. El primer s'ha de redactar el 2011 i s'ha d'iniciar l'obra el 2012.

La ciutat exigeix ara a Foment que en els pressupostos de l'any que ve, que es comencen a elaborar al juny, s'hi inclogui la partida corresponent. Jaume Relat, portaveu de la plataforma ciutadana, va dir ahir que les mobilitzacions seguiran.