ÈXIT D'UNA CITA GASTRONÒMICA

El concurs de tapes atrau 35.000 comensals en sis dies

Els locals Barraval, Egarri Txapeldun i La Paciencia s'emporten els premis de cuina

El gran poder de convocatòria del certamen impulsa noves convocatòries

Gaietà Farràs, president del gremi de restauració, entrega el premi a un responsable del Barraval, ahir.

Gaietà Farràs, president del gremi de restauració, entrega el premi a un responsable del Barraval, ahir. / JONATHAN GREVSEN

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

han estat sis dies de degustacions sense parar amb un balanç tan contundent que ja invita a pensar en noves convocatòries. Un total de 35.000 tapes han estat devorades pels participants en la segona edició del concurs De tapes per Barcelona, i els premis es van fer públics ahir. La iniciativa, que va comptar amb la participació de 49 bars i restaurants de la ciutat, es va saldar amb el bar La Paciencia com a gran guanyador del certamen popular, amb la tapa Mini d'ou ferrat amb patates.

Els organitzadors del concurs van assenyalar ahir que la iniciativa ha superat totes les expectatives amb les 35.000 racions servides, acompanyades de cervesa Damm. Durant el mateix període, un total de 72.000 internautes van descarregar els plànols d'establiments participants per recórrer-los. L'objectiu del muntatge era doble: d'una banda, estimular el consum mitjançant el concurs (que incloïa un sorteig de regals entre els participants), i alhora ajudar els locals que concursaven a promocionar i donar a conèixer la seva oferta gastronòmica.

A més del premi popular a La Paciencia, del Raval, la rústica creació del qual és rematada amb pernil de gla, el Gremi de Restauració de Barcelona va premiar el bar Barraval, també del mateix barri (al carrer de l'Hospital), per la tapa Fum, fum, fum, de clara inspiració nadalenca, i consistent en pasta farcida de carn d'olla amb formatge gratinat i reducció del mateix caldo. El reconeixement va al·ludir a la bona combinació de «sabors, textura i presentació», van indicar. El patrocinador cerveser també va atorgar el seu propi guardó, que va correspondre a l'Egarri Txapeldun (a Fabra i Puig) per la seva Piruleta Damm-ela. Consta d'una piruleta de rap amb mussolina amb poma i coulis de cervesa, i va aconseguir el «millor maridatge amb Estrella Damm».

Notícies relacionades

DINAMITZAR / El president del gremi de restauradors, Gaietà Farràs, va destacar l'èxit d'aquesta edició que anima el sector a «continuar proposant iniciatives que dinamitzin el consum a la ciutat i que ajudin els agremiats a promoure els seus establiments a través de la gastronomia i la cultura de la tapa, sobretot en un moment molt difícil» econòmicament.

L'acte d'entrega dels premis va finalitzar amb una degustació de les tapes guanyadores. Durant els sis dies, els 49 participants han ofert el pack de tapa i beguda a 2,40 euros, i el públic ha pogut votar els seus plats favorits.