DIA DE L'ESCRIPTOR EMPRESONAT

Art contra la repressió

El Pen Català commemora el Dia Internacional de l'Escriptor Empresonat. Quatre accions artístiques ocuparan la Rambla per recordar que encara es vulnera la llibertat d'expressió.

Coreografia improvisada de la companyia Perkimba, que obrirà la jornada d’avui.

Coreografia improvisada de la companyia Perkimba, que obrirà la jornada d’avui. / PERKIMBA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Cada 15 de novembre se celebra el Dia Internacional de l'Escriptor Empresonat. En el primer semestre d'aquest any van ser gairebé 600 a tot el món, amb més de 20 assassinats i 30 casos de tortura. La data reivindicativa arriba aquest any amb una bona notícia, l'alliberament de l'activista birmana i premi Nobel de la pau Aung San Suu Kyi. Amb aquest motiu, el Pen Català ha organitzat una sèrie d'actes amb un plat fort que tindrà lloc avui, quan un centenar d'actors i ballarins ocuparan la Rambla de Barcelona amb quatre accions de mim, dansa i teatre amb les quals recordaran que l'amenaça i la repressió contra les veus crítiques encara són una realitat.

Percussió, improvisació i ballet són els pilars de la companyia Perkimba, que obrirà aquesta polifonia artística itinerant a l'esplanada inicial de la Rambla, davant del centre Arts Santa Mònica (11.30 hores), amb un espectacle de street jam al qual se sumaran alumnes de l'Institut del Teatre. Dirigida per Neus Fernández, aquesta performance interpretada per uns 40 ballarins busca cridar contra els límits a la llibertat d'expressió des de la dansa i el ritme. A continuació, i al mateix lloc, hi haurà una lectura musical de Berta Vidal i Catalina Florit. La ruta continuarà davant de la Virreina (Rambla, 99) amb un espectacle de mim dirigit per Joan Cusó, i amb Més de cent paraules de dansa, acció dirigida per Toni Gómez a partir de 140 paraules sobre repressió i escriptura. L'itinerari es repetirà, en sentit invers, des de les 18.00 hores i finalitzarà a les 19.30 a Arts Santa Mònica, on un col·loqui de Sihem Bensedrine, Arnau Pons i Xavier Rubert de Ventòs tancarà aquesta jornada.